Esquerra Unida Xàtiva instat al Govern central a què realitze inversions a Xàtiva

Presentat el projecte de pressupostos generals del l’Estat per a 2017 a debat des de demà, Esquerra Unida Xàtiva ha instat al Govern central a què realitze inversions a Xàtiva i les comarques centrals que superen els 2 milions d’euros. Les esmenes al pressupost del govern són el resultat del debat al si del Consell Polític d’aquesta formació xativina que a més de treballar a l’equip de govern municipal s’ocupa també de demanar que se’ns tinga en compte al govern central.

Les esmenes que defensarà a partir de demà el Diputat d’Esquerra Unida Ricardo Sixto venen fonamentades per dos necessitats d’importància per a Xàtiva; la primera és tracta d’una inversió real en infraestructuras que demana un estudi previ per a soterrar la línia ferroviària al seu pas per Xàtiva. La segona esmena als presupostos de l’Estat preten la recuperación de les restes arqueològiques existents a la costa del Castell. També s’ha fet una esmena per millorar l’obsoleta línia Xàtiva-Alcoi i s’ha sol.licitat que es realitzen inversions reals en el desenvolupament, modernització i internacionalització de les indústries tradicionals de les comarques centrals.

Des d’Esquerra Unida Xàtiva s’ha explicat que “el soterrament de les vies és una necessitat perquè existiesen dos nuclis de población, centres educatius i de treball separats de la resta del nucli urbà per les vies. Açò, junt a la contaminación acústica que suposa el creixent augment del trànsit ferroviari, genera problemas socials, i econòmics per la qual cosa cal realitzar un estudi tècnic i econòmic de cara a un soterrament de les vies”

Per a Esquerra Unida Xàtiva és també d’importància la creació d’una partida econòmica amb càrrec al capítol del Fons de Contingència i altres imprevistos mitjançant la qual es puga recuperar les restes arqueològiques de la costa del Castell de Xàtiva, crear un parc d’arqueologia propi i un Centre d’interpretació de les esmentades restes que li donen el valor que li cal a la zona des del punt de vista d’interés històric i artístic.

No hay comentarios

Dejar respuesta