Empreses i particulars d’Ontinyent donen viseres de seguretat impreses en 3D i mascaretes tèxtils

La regidora de Política per a les Persones agraeix les nombroses mostres de solidaritat que està tenint la ciutadania

Diverses empreses i particulars estan donant a l’Ajuntament viseres de seguretat impreses en 3D i mascaretes tèxtils per fer front al COVID-19. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, se sumava al públic agraïment que feia fa uns dies l’Alcalde, Jorge Rodríguez, a totes les persones «que en una situació de crisi estan traent el millor de si mateixes i mostrant que Ontinyent és una ciutat autènticament solidària», manifestava.

Entre les donacions realitzades a l’Ajuntament esta setmana està la de les 50 viseres de seguretat que han realitzat un grup de persones amb impressores 3D coordinades per Antonio, gerent de l’empresa MicroOhm, qui explicava que la idea «va sorgir d’un grup de ‘makers’ voluntaris a nivell estatal, d’on vam traure els dissenys que vam adaptar amb les indicacions de metges de l’hospital La Fe. El procés és molt lent, tardem al voltant de 1 hora i mitja en fer cada visera, però comptem amb l’ajuda d’algunes empreses que ens cedeixen els materials, i amb l’esforç de particulars com Miguel, Salva o Vicent», assenyalava.

Des de l’empresa Inaltech, el seu gerent, Rafa Mas, avançava que a principis de la setmana que ve té previst una primera donació de diversos centenars d’estes viseres, i explicava que ha iniciat vàries línies de treball de productes per fer front a la pandèmia, com cabines de desinfecció, un dispositiu de raigs ultraviolats per netejar la compra diària o un software que calibra la distància entre persones a través d’una càmera. «Ara és responsabilitat de totes les persones contribuir amb allò que estiga a la seua mà», manifestava.

Des de l’empresa Mila Rosa s’ha donat esta setmana a l’Ajuntament un total de 2000 mascaretes tèxtils elaborades amb teixit sanitari desinfectable i llavable. Els seus responsables, els germans Molina, explicaven que «la situació és molt delicada, estem tenint encàrrecs de material sanitari de tota Espanya i volem atendre-ho tot, però no podiem descuidar el fer una donació per al nostre entorn més pròxim. Davant esta situació tots hem de posar el nostre granet de sorra per eixir endavant», destacava.

Altres empreses com Géneros de Punto Mollà també han fet donacions de mascaretes tèxtils a l’Ajuntament, i diversos particulars també s’han oferit a elaborar-ne. Paula Soler tenia paraules d’agraïment per a totes les empreses i particulars, «per abastir-nos d’uns materials que ja estem emprant per a l’atenció domiciliària de Serveis Socials, les residències de majors o la Policia Local, i que realment són ara molt necessaris».

No hay comentarios

Dejar respuesta