Els professionals de sanitat es formen en detecció precoç, prevenció de la violència de gènere

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtia acull una Jornada per a professionals d’actualització del programa SIVIO per a la detecció de violència de gènere des de l’entorn sanitari i els recursos especialitzat en violència contra la dona que ofereix el Centre Dona Rural i D’Interior (CDRI) de Xàtiva.
La primera part d’aquesta formació sobre el sistema SIVIO serà a càrrec de personal d’infermeria de Salut Pública Lluís Pla i Raquel Barberá especialitzades a proveir als i les professionals de la salut eines i recursos per a la detecció precoç de casos de violència de gènere difícil de detectar per diferents motius i com ajudar a la víctima i assessorar-la donant-li suporte perquè adopte les millors decisions enfront del seu problema.
La segona ponència de la Jornada exposa els recursos especials que ofereix el CDRI de Xàtiva, què és, quins serveis i recursos ofereix, com s’accedeix i sobretot els protocols establits en aquest servei públic. Aquesta part de la Jornada serà a càrrec de les educadores socials del Centre i la coordinadora del CDRI, Natalia Martínez.
A més d’aquesta Jornada amb marcat caràcter formatiu i de sensibilització per a professionals, la Comissió Contra la Violència de gènere ha convocat també una concentració per al pròxim 8 de març a les 12 hores a les portes de tots els centres sanitaris del Departament.
Com en anys anteriors el cartell de la façana de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva s’il·luminarà en color violeta durant tota la setmana vinent com a mostra del compromís del personal de Sanitat contra la violència de gènere davant el 8M
També la Comissió ha establit una xicoteta campanya en les xarxes socials del Departament durant tota la setmana vinent en la qual es donaran missatges sobre el paper de les dones en les cures familiars ja que segons informa aquest òrgan departamental “ el 95% de les reduccions de jornada no retribuïda per cura de familiars durant 2022 va correspondre a dones”.
També la campanya en xarxes dedicarà el dimarts al com a “sostre de cristall” en l’entorn laboral sanitari on a pesar que el nombre de dones treballadores és molt superior al dels homes existeixen “limitacions que es troben les dones per a ascendir professionalment que tenen el seu origen en estereotips, rols de gènere i barreres culturals” indiquen.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − ocho =