Els primers pelegrins de la Ruta Borja han arrivat a Gandia

Segons informa l’Ajuntament de Gandia amb motiu de la celebració de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa un recorregut de 70 quilòmetres que travessa els territoris borgians des de Xàtiva fins a Gandia. Aquest matí, el Palau Ducal ha rebut els primers pelegrins de la ruta. El regidor de Turisme, Vicent Mascarell; la regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alicia Izquierdo; i la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra, han estat presents en la recepció.

El monitor de fitness Miguel Ángel García i la periodista Anna Blanco han sigut els primers a completar les quatre etapes d’aquesta nova ruta sota la marca Territori Borja. «És el començament d’un projecte que busca posar en valor la família Borja», ha expressat Mascarell. Han sigut diverses persones les que els han acompanyat durant els quatre dies de ruta. Maria José Maseres i Maria José Peiró han estat present en últim tram d’aquesta i han acudit junt amb García i Blanco al Palau Ducal. Tots quatre han rebut la «Carta Borgiana», un document simbòlic que atorga l’Ajuntament com a mostra per haver completat l’itinerari.

L’origen de la ruta es troba en la celebració de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja, del que enguany es compleixen 450 anys de la seua mort i 350 de la canonització. «És una excusa per posicionar-nos com un destí turístic que, a banda de sol i platja, té una història i una família; i una excusa per ser visitada», ha assenyalat el regidor de Turisme. Per això, segons ha destacat Izquierdo, la ruta Borja té «un doble vessant patrimonial des del punt de vista artístic, arquitectònic, històric i natural».

Dels 70 km de longitud, la primera etapa de 18,72 km parteix de Xàtiva i acaba en Barxeta. Després de 15,29 km, la següent parada és des de Barxeta a Simat de la Valldigna. Des d’aquest punt fins al Grau de Gandia seria el tercer port, a 26 km de distància. L’última etapa recorre 8,5 km entre el Grau i la ciutat que troba el seu punt final al Palau Ducal dels Borja. De moment la senyalització és virtual i aquelles persones que vulguen obtenir la «Carta Borgiana» ho podran fer a través d’una aplicació.

La ruta dels Borja compta a una variabilitat de desnivell i distàncies, i també de paratges naturals de diferents municipis: la Cova Negra, el riu Albaida, l’Alt dels Tres Cucons, el Riu Vaca, les marjals de la Safor, les dunes de l’Ahuir o la platja Nord de Gandia. «És una ruta turística cultural i natural on poder gaudir durant el camí dels conreus i paisatges que com a comarques centrals ens vinculen, però també en particularitzen», ha apuntat Sendra.

No hay comentarios

Dejar respuesta