Els pasdobles fallers tornaran a ser protagonistes a Xàtiva en 2022

El pasdoble es presentarà en concert el proper 23 de gener al Gran Teatre, on es podrà adquirir també el CD recopilatori al preu de 5 euros amb caràcter benèfic

Els pasdobles fallers tornaran a ser protagonistes a Xàtiva en 2022. Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa per tal d’anunciar el concert i la venta d’un CD recopilatori el proper mes de gener, en la qual han participat la regidora de Falles Maria Beltrán, el president de la Junta Local Fallera Jesús González, el president de la Societat Musical La Primitiva Setabense Jaume Solís i el director titular de la Societat Saül Gómez.

La principal novetat és la creació d’un pasdoble faller dedicat a Xàtiva a càrrec del compositor i director de la Música Vella Saül Gómez, el qual es presentarà en concert el proper 23 de gener de 2022. «Hem aprofitat la conjuntura del Covid per a presentar una cita diferent, ja que les falleres majors de Xàtiva actuals compten ja amb el seu pasdoble faller, i per això aquest any s’ha compost una peça que portarà el nom de la ciutat de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Falles Maria Beltrán.

A més a més, també s’ha editat un CD recopilatori amb els pasdobles guanyadors dels concursos que vénen celebrant-se des de 2017. «Gràcies a la Junta Local Fallera i a la Música Vella s’ha pogut dur a terme aquest concurs de pasdobles que és molt important per a les falles de Xàtiva, la segona ciutat on es van començar a plantar monuments», ha afegit Beltrán.

En 2016 va tindre lloc el primer concert de pasdobles fallers, celebrant-se l’any següent el primer concurs. Des d’aleshores, els pasdobles guanyadors han portat els noms de les falleres majors de Xàtiva de cada exercici. «Aquest acte porta celebrant-se des dels darrers anys per tal d’aprofundir en la cultura musical, ja que no entenem les falles sense les notes musicals que ens acompanyen en tots els actes. Des d’aleshores han hagut quatre concursos, amb deu peces que volíem que perduraren en el temps, i per això hem decidit realitzar aquest disc recopilatori que a banda dels pasdobles guanyadors també comptarà amb peces conegudes» ha explicat el president de la Junta Local Fallera Jesús González, qui ha matisat que «aquest serà el primer gran acte faller de les falles 2022».

Per la seua part, el president de la Societat Musical la Primitiva Setabense, Jaume Solís, ha fet un repàs de la història del concurs i dels concerts que s’han celebrat en els darrers anys, i ha manifestat que «l’edició d’aquest CD permetrà recopilar totes les peces elaborades des que s’iniciara el concurs de pasdobles fallers, perquè eixe tipus de composicions són difícils d’interpretar al carrer degut a la seua dificultat».

Per últim, el director titular de la Primitiva Setabense i compositor del pasdoble que portarà el nom de Xàtiva, Saül Gómez, ha destacat que «cal valorar l’esforç que fa Xàtiva per diferenciar-se de la resta de municipis on es planten falles i realitzar un concurs de pasdobles fallers», i respecte al CD ha assegurat que «té una grandíssima qualitat i contempla pasdobles de diferents estils, amb fantàstics compositors i músics de la nostra societat. Tindrem l’oportunitat de fer una xicoteta obertura que evoca l’arribada de la primavera pensada per a acompanyar el moment d’exaltació de les falleres majors».

Les entrades per a aquest concert seran gratuïtes i es podran adquirir pròximament. A més a més, al Gran Teatre es podrà adquirir el dia del concert el disc a un preu de 5 euros, junt a altres punts que s’anunciaran pròximament. Els diners aconseguits amb la venta del disc es destinaran als afectats i afectades per l’erupció del volcà de la Palma. «Ens posarem en contacte amb una persona xativina que viu allí i per això la nostra intenció és ajudar en aquest sentit, ja que sempre destinem els beneficis a caires benèfics», ha explicat el president de la JLF Jesús González.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 2 =