Els municipis podran prestar agents de Policia Local a altres que ho necessiten en moments puntuals

En el matí d’ahir, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va presidir la jornada divulgativa sobre la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de la Generalitat, de Coordinació de Policies Locals, convocada per la Mancomunitat La Costera-Canal.

Cerdà va estar acompanyat per la presidenta de la Mancomunitat, Mª José Tortosa; pel director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José Mª Àngel i per la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis. L’intendent principal cap de la Policia Local de Xàtiva, Antonio Collado, va actuar com a ponent de la jornada.

Cerdà ha destacat la importància d’aquest tipus de jornades d’actualització «per trobar resposta a les preguntes que tenim sobre la nova llei de coordinació de policies locals». El primer edil ha remarcat que «és fonamental que els ajuntaments tinguem clares les novetats de la llei i com aplicar-les en els nostres municipis».

Alcaldes, secretaris i caps de policia local de les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés han acudit a la Mancomunitat per conèixer els detalls del nou decret de desenvolupament aprovat per la Generalitat. El Consell ha aprovat un decret llei que obri la porta a que els ajuntaments puguen signar convenis de col·laboració entre ells que possibilitaran que els agents d’un municipi puguen prestar serveis en un altre, de manera puntual, quan les circumstàncies ho requerisquen.

Un exemple on podria aplicar-se aquesta mesura podria ser la circumstància de necessitat de reforç de les plantilles de policia per a dispositius especials com el de la Fira d’Agost de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta