Els laboratoris d’Hematologia i Bioquímica de l’Hospital de Xàtiva renoven el seu certificat de qualitat i seguretat

Els laboratoris d’Hematologia i Bioquímica renoven el seu certificat de qualitat ISO 9001 en superar l’auditoria externa de seguiment del seu sistema de qualitat que realitza l’empresa SGS.
Per segon any consecutiu els laboratoris que major flux de determinacions tenen a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva mantenen aquest certificat que garanteix que no s’ha detectat cap punt feble que requerisca d’una millora o canvi en el procediment de treball.

El laboratori d’hematologia realitza anualment més de 300.000 determinacions analítiques. En l’àrea de Banc de Sang en l’últim registre anual es plasmen 20.273 proves realitzades en sang, en Hemostàsia 55.929, en eritropatologia 51.378 i en hematimetria fonamental es van realitzar 187.597 determinacions analítiques. Cal destacar també que més del 50% d’aquestes determinacions corresponen a peticions de centres d’atenció primària de tot el departament de salut amb referència a l’Hospital de Xàtiva.

El laboratori de bioquímica que també ha renovat la seua certificació de qualitat, realitza anualment en el seu últim registre súpera les 575.000 determinacions en sang en petició no urgent, com a colesterol, glucosa, creatinina així com hormones vitamines, autoimmunitat o marcadors tumorals. D’aquests últims s’han registrat més de 12.000 determinacions en l’últim any. A més el laboratori de bioquímica treballa com el d’Hematologia les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana, per a atendre les peticions dels serveis d’urgències que en l’últim any van superar el mig milió d’analítiques urgents realitzades amb la major celeritat possible.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + trece =