Els hostalers de Xàtiva podran rebre fins a 6.000 euros en ajudes directes

Per al Pla Resistir l’Ajuntament només demanarà una declaració responsable per justificar estar al corrent del pagament de tributs

L’Ajuntament de Xàtiva ha obert aquesta setmana el termini per sol·licitar les ajudes municipals per als sectors que es van veure afectats pel tancament perimetral del passat mes de gener, les quals es veuran complementades en els propers dies amb les ajudes procedents del “Pla Resistir”, el que suposa que els hostalers podran rebre fins a un total de 6.000 euros.

Pel que fa a les subvencions del Pla Resistir és important destacar que no caldrà acreditar documentalment estar al corrent de pagament per tal de rebre l’ajuda, tan sols s’haurà d’aportar una declaració responsable. A més a més, a aquells negocis amb deutes municipals se’ls compensarà abans d’atorgar l’ajuda.

En aquestes ajudes Parèntesi del Pla Resistir –el tràmit de les quals s’habilitarà en els propers dies- es combinen aportacions econòmiques per part de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi Ajuntament de Xàtiva, fins a un total de 839.000 euros. Les ajudes consistiran en un import de 2.000 euros per negoci, més a banda un total de 200 euros per cada treballador a càrrec (fins a un màxim de 10 treballadors), el que suposa un màxim de fins a 4.000 euros.

D’altra banda, cal recordar que Xàtiva és el primer municipi en atorgar ajudes locals per als sectors més afectats per la pandèmia mitjançant el Pla “Reactivem Xàtiva”, per al qual s’han injectat 400.000 euros de fons propis. L’import per a cada establiment serà d’un mínim de 1.000 euros en cas de no tenir contracte d’arrendament, més a banda la quantitat corresponent pel pagament del lloguer del mes de gener de 2021 del local on es realitza l’activitat (fins a 1.000 euros), amb una quantitat màxima d’ajuda de 2.000 euros en total. Aquestes sol·licituds ja es poden presentar (fins el 8 de març) a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

“Volem llançar un missatge de tranquil·litat al sector de l’hostaleria de Xàtiva, un sector amb el qual mantenim contacte quasi a diari des que van haver de tancar. Som conscients de la delicada situació que travessen i per això hem habilitat fons complementaris que van a possibilitar que les ajudes que reben arriben fins a eixos 6.000 euros, quantia superior a la que rebran els hostalers d’altres municipis” ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en que “estem fent el màxim esforç possible per a no deixar al sector enrere, i sobretot per a que entre tots superem aquesta complicada situació”.

No hay comentarios

Dejar respuesta