Els col·legis de Canals celebren el IV Correllengua Escolar

Un any més, els col·legis del municipi organitzen el Correllengua que realitzarà els actes més destacats a les 11:00 en La Lloca el dilluns 8 d’octubre, vespra del dia de la festa.

Aquesta es tracta d’una activitat multidisciplinària on se celebra la música, l’art i la lingüística valenciana, que aglutina a totes les escoles del poble i supera cada any els 1.000 xiquets presents a l’encontre.

Per a començar la jornada cada col·legi inicia la cercavila eixint de l’escola, acompanyats d’una dolçaina i tabal. Els alumnes també s’encarreguen de portar “la flama”, que representa la llengua valenciana que entre tots s’impedeix que s’apague. Una vegada arriba tothom a La Lloca es dóna la benvinguda a tots els col·legis, es realitza una ofrena de rams i es canta una cançó especialment composta per aquest dia. Per a finalitzar es llegeixen poemes en valencià i un parlament de la llengua.

Amb tot açò, el IV Correllengua és una gran oportunitat perquè tots els col·legis de Canals es reunisquen amb un objectiu comú, que no és altre que celebrar i atresorar la llengua valenciana en una festivitat tan important com és el 9 d’octubre.

Aquesta activitat festiva i reivindicativa, com assenyala Ricardo Requena, alcalde de Canals, “és la que obri el calendari d’activitats complementàries que, des de la regidoria d’Educació, es coordina amb la comunitat educativa de Canals, oferint, proposant, organitzant o col·laborant, com és el cas d’aquest Correllengua, amb mestres i professors en la transmissió de continguts didàctics transversals.”

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez − tres =