Els candidats a l’alcaldia de Xàtiva expliquen les seues propostes per a les Falles

.- Vox, Compromís, Ciudadanos, Xàtiva Unida i el PSPV-PSOE participen a un debat públic organitzat per la Junta Local Fallera. El PP no hi va acudir

.- Els fallers reclamen un espai per a grans grans actes o suggereixen un nou model de repartiment de diners per als premis en metàl·lic

.- L’acte tingué lloc al casal de la falla Abú Masaifa moderat pel periodista Agustí Garzó

Diaridigital.es Xàtiva. La necessitat d’un gran espai obert o tancat per a celebracions massives i de gran format, el poder emmagatzemar les peces dels monuments a mesura que l’artista acaba les falles o el possible ús que es podria donar a la plaça de bous són algunes de les reivindicacions o propostes escoltades dijous en el debat públic entre cinc dels sis candidats a l’alcaldia de Xàtiva en les pròximes eleccions municipals. La cita tingué lloc al casal de la falla Abú Masaifa. Van intervenir els caps de llista de Vox, Francisco Suárez; de Compromís, Josep Maria Sebastià; de Ciudadanos, Yolanda Pérez; de Xàtiva Unida, Amor Amorós, i del PSPV-PSOE, l’actual alcalde i candidat a la reelecció, Roger Cerdà. No va acudir, tal com ha anunciat públicament, el candidat del Partit Popular. El debat va estar moderat pel periodista Agustí Garzó i estava organitzat per la Junta Local Fallera que presideix Celia Gorrita.

Els candidats gaudiren de cinc minuts inicials cadascun per parlar de les seues propostes pel que fa a la festa de les Falles. Després, van respondre a preguntes dels assistents i van debatre entre ells. Vox va dibuixar una crítica general a l’ajuntament, tot censurant la que a parer seu és una situació econòmica que no convida a fer promeses. Compromís, entre d’altres qüestions, va introduir elements innovadors com la possibilitat que exista la figura masculina del Faller Major de Xàtiva. Ciudadanos va defensar el gran potencial que té el col·lectiu, ja que els fallers són l’ens organitzat més nombrós de la ciutat. Xàtiva Unida va defensar un model que prime l’acompanyament de l’ajuntament i no pas l’acció municipal intervencionista, mentre que el PSPV-PSOE defensà la gestió de suport duta a terme els darrers anys en matèria d’increment de la partida de premis, i recordà el projecte en marxa del Museu Faller en el metavers.

Alguns dels suggeriments dels fallers van ser: una ajuda a l’IVA dels monuments, un nou model de repartiment de diners en premis que contribuïsca de veres a augmentar la qualitat del monument o poder fer ús dels pavellons poliesportius per a algun esdeveniment. Aquesta última opció té defensors i detractors, ja que alguns fallers pensen que afectaria negativament la intensa activitat esportiva federada de Xàtiva. Tot i que l’alcalde i candidat del PSPV-PSOE considera que la situació de la plaça de bous fa inviable el seu ús sense invertir abans tres milions d’euros, algun dels fallers sostenen que es podria fer un esforç, ja que aquesta instal·lació ofereix unes possibilitats enormes. Pel que fa a un espai per emmagatzemar falles, sembla més complicat perquè requereix grans portes d’accés, vigilància o fins i tot fer-ne ús durant molts mesos a l’any, el que dispararia els costos.

No hay comentarios

Dejar respuesta