Els afectats per la DANA a Ontinyent ja poden demanar les ajudes a la Casa de Cultura

L’oficina d’Ontinyent tramita des de dilluns ajudes de fins a 4.500 euros per a propietaris o llogaters que ho hagen perdut tot

L’Ajuntament obri dimecres un servei d’atenció i assessorament a la resta d’afectats per les pluges

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana han posat hui dilluns en funcionament l’oficina d’atenció a les persones afectades directament pel temporal de pluges a la ciutat, segons ha anunciat hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ha fet una visita a les instal·lacions i ha estat interessant-se per la posada en funcionament del servei, atès per 4 tècnics de l’empresa pública Tragsa destinats per la Conselleria de Justícia.

Rodríguez ha explicat que en concret «des de hui el servei enregistra en horari de 9:00 a 17:00 hores a la Casa de Cultura les peticions d’ajudes autonòmiques per a adquirir útils domèstics i bens de primera necessitat», ha exposat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Després de presentar la instància, segons estableix el Decret del Consell, rebran un avançament de 1.500 euros per habitatge, una ajuda que es podrà ampliar fins als 4.500 euros per beneficiari en funció dels danys que s’hagen sofert a causa de les inundacions.

Rodríguez ha explicat que l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat a disposició dels tècnics de la Generalitat la Casa de la Cultura i els mitjans informàtics i la informació municipal necessària. «Els interessats reben els formularis de sol·licitud impresos perquè només hagen d’emplenar-los i signar-los per a iniciar la tramitació. El termini per a sol·licitar estes subvencions és de quinze dies hàbils, és a dir, fins al pròxim 14 d’octubre», segons ha explicat Jorge Rodríguez, qui ha fet un crida perquè tots els possibles beneficiaris presenten la seua sol·licitud, i ha agraït la consellera Gabriela Bravo la rapidesa en posar en marxa aquest servei.

Per altra banda, l’alcalde ha recordat que des de dimecres 25 de setembre, a la mateixa Casa de Cultura es comptarà amb una Oficina d’Assessorament municipal que canalitzarà la informació sobre les gestions a realitzar davant entitats i administracions per tal d’aconseguir la resta d’ajudes públiques que es posen a l’abast de les persones afectades per part del Govern Central i la Generalitat Valenciana. En aquest cas l’oficina estarà oberta del 25 de setembre al 8 de novembre a la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores i dimarts i dijous de 16:00 a 19:00 hores.

Jorge Rodríguez destacava que “des del minut zero hem volgut estar al costat de les persones davant la situació sobrevinguda, i ara anem a seguir fent-ho, en aquest cas recolzant-les perquè tinguen la informació necessària sobre com han de demanar les ajudes i facilitar al màxim estes gestions”, manifestava. L’alcalde incidia en la necessitat que tota aquella persona que tinga assegurança sobre els seus bens ho notifique a la seua companyia, ja que les ajudes públiques no cobriran els danys que ja estan assegurats.

No hay comentarios

Dejar respuesta