Els administratius de la sanitat pública demanen més places de categories superiors

Els administratius de la sanitat pública han demanat a l’Administració sanitària que es generen més places de categories superiors i que es realitze una reconversió directa amb la finalitat d’equilibrar la “discriminació” que pateixen front a altres administracions. Els administratius demanen una catalogació de llocs i funcions adequades a les categories. Una catalogació que al no existir, ha portat a la sanitat pública a una situació en la que més del 80% de la seua gestió administrativa, la realitza la categoria professional més baixa.
Dijous passat la Subdirecció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va mantenir una reunió amb el col·lectiu de la Funció Administrativa ASFASP a instàncies d’aquest.

En aquesta trobada van traslladar totes les necessitats que arrossega aquest sector aportant idees i alternatives per a una promoció professional “que actualment resulta difícil, discriminatòria i carregada de desigualtats” segons ASFASP.

Des de la Junta del col·lectiu ASFASP, amb seu a Xàtiva, i que té representants en quatre Departaments de Salut, s’estima que “les mesures necessàries tan sols repercutirien en uns 1.400 professionals en tota la Comunitat Valenciana” i que la proposta per a una reconversió directa de places a categories superiors amb la definició de funcions administratives amb claredat “suposaria la fi de les desigualtats entre professionals tant dins de la Sanitat com també front a altres administracions”. La Junta de ASFASP ha manifestat també que va a mantenir de nou reunions amb totes les organitzacions sindicals amb la finalitat d’insistir que incloguen entre les seues prioritats als administratius de sanitat.

Per la seua banda els representants de la Conselleria de Sanitat van reconèixer que són les categories més baixes les que porten el gross de la gestió en les institucions sanitàries si bé van adduir motius conjunturals i de “situacions heretades” que els impossibilita abordar el problema en aquests moments. Sense prometre gens fins a ser tractat en els seus òrgans interns, l’Administració va manifestar la seua intenció de resoldre el problema instant al col·lectiu a pròximes trobades que possibiliten aconseguir solucions a la problemàtica.

No hay comentarios

Dejar respuesta