Xàtiva celebrarà el Dia Internacional dels Treballadors amb un esmorzar popular

No cal dir que es tracta d’actes oberts a la participació del públic. Els actes començaran a les 10h amb un cercavila a l’Albereda

El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel ha anunciat que l’Ajuntament prepara una celebració especial amb motiu de la festa de l’1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

El proper diumenge, els actes de commemoració començaran a les 10h, amb un cercavila pel centre de la ciutat, amb acompanyament musical. Més tard, a les 11h, la regidoria ha preparat un gran esmorzar popular a l’Albereda. Consistirà en un esmorzar de sota braç, on l’Ajuntament oferirà gratuïtament la beguda i uns aperitius.

No cal dir que es tracta d’actes oberts a la participació del públic.

El Dia Internacional dels Treballadors és una efemèride històricament lligada al moviment obrer. Tradicionalment, la jornada ha servit de marc per a diferents reivindicacions socials. La commemoració té el seu origen en la vaga de l’1 de maig de 1886, que va tenir lloc a Chicago, com a reivindicació de la jornada laboral de huit hores. Aquella vaga va ser l’inici d’una sèrie de mobilitzacions que culminaren en la revolta de Haymarket. El grup de sindicalistes que lideraren aquella mobilització foren executats com a represalia. Des d’aleshores, la data de l’1 de maig es va consolidar com a símbol mundial de la lluita pels drets socials i laborals.

No hay comentarios

Dejar respuesta