El “yonqui del dinero” es desdiu del declarat fins ara en el cas IMELSA

L’exgerent de l’empresa pública Imelsa i autodenominat “yonqui dels diners”, Marcos Benavent, es desdiu de tot l’afirmat fins hui i deixa de col·laborar amb la justícia. Ara ha declarat davant el jutge que ell i el seu sogre van manipular i van editar els enregistraments que van obrir la investigació policial i judicial del cas Imelsa sobre suposada corrupció en diverses Administracions controlades pel PP.

Es tracta d’enregistraments com en la que presumptament l’expresident de la diputació de València, Alfonso Rus, i ell, compten diners en un cotxe.

Al costat del seu nou advocat, Juan Carlos Navarro, Benavent ha comparegut a petició pròpia davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València i ha respost únicament a les seues preguntes, rebutjant qualsevol interpel·lació del jutge o el fiscal.

En aquesta declaració, que ha durat uns 30 minuts, l’ionqui dels diners” ha canviat la seua versió sobre els enregistraments que van donar origen a aquesta macrocausa i ha afirmat que ell i el seu sogre “tallaven i pegaven” aqueixos enregistraments on s’al·ludia a la manipulació d’expedients o al cobrament i repartiment de mossegades.

Benavent ha sostingut que va ser ell qui va realitzar aqueixos enregistraments, i no posa en dubte la veracitat de les converses, però diu ara que les va provocar de manera malintencionada, és a dir, provocant determinades expressions en els seus interlocutors. Els talls als quals ha al·ludit Benavent en la seua declaració fan referència a parts que van considerar, tant ell com el seu sogre, “intranscendents”.

A més, Benavent ha recordat que ja va dir que considerava aqueixos enregistraments una “assegurança de vida per si li passava alguna cosa”, i que la “mala intenció” amb la qual van ser realitzades ja es coneixia.

Benavent, ha demanat perdó per fer mal “a moltes persones”, sense donar noms, i ha criticat l’actuació de la qual fora diputada d’EUPV en la Diputació i actual consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, denunciant de la trama, i li ha instat a explicar els pactes que tenia amb el seu exsogre.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × dos =