El setabense Agustí Garzó coordinarà el llibre de la Fira de Xàtiva 2021

El cartell anunciador correrà a càrrec de l’estudi creatiu valencià Yinsen

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat l’estudi que s’encarregarà de realitzar el cartell de la Fira de Xàtiva 2021 així com també qui serà l’encarregat de coordinar la tradicional publicació que acompanya a la celebració de la festa.

El coordinador del llibre de la Fira 2021 serà Agustí Garzó, qui s’encarregarà d’aquesta tasca per primera vegada, mentre que el cartell anunciador correrà a càrrec de l’estudi creatiu Yinsen, afincat a València i format per María Pradera i Lorena Sayavera.

Agustí Garzó (Xàtiva, 1972) compta amb una trajectòria periodística de més de 30 anys, iniciada en el setmanari Noticia-7 l’any 1990. Ha treballat els últims 25 anys (1996-2021) en Levante-EMV, exercint el càrrec de delegat al front de la delegació de la Costera-la Canal-la Vall d’Albaida des de l’any 2011. Fou corresponsal en Xàtiva dels diaris El País i El Mundo i fou director l’any 1997 de la revista d’actualitat fallera l’Aladroc, de la Junta Local Fallera de Xàtiva. Pel que fa a la coordinació de llibres, ha exercit de coordinador del llibre Oficial de les Falles de Xàtiva els anys 1994, 1995, 1996 i 1997, i ha publicat desenes d’articles en llibres de falles de comissions i de la Junta Local Fallera, així com també en el llibre de la Fira i en altres publicacions per a diferents associacions culturals i periòdics. Garzó ha sigut, a més, columnista d’actualitat teatral de Madrid i Barcelona a la revista Urban i ha col·laborat habitualment en tertúlies en les emissores locals.

Pel que fa a l’estudi que s’encarregarà del cartell, Yinsen està especialitzat en la creació de marques i campanyes gràfiques i entre els seus projectes de cartelleria destaquen el Festival Internacional de Teatre de carrer de Vila-real, les falles de València 2018, la gran Fira de València, les campanyes Madrid Feminista i Madrid con los años (per al dia internacional de les persones majors) o la campanya 19/20 del Teatre Rialto de València. El seu treball ha estat reconegut amb premis nacionals i internacionals com els Laus (Barcelona), els European Design Awards o els Graphis (Nova York).

La selecció d’aquest estudi pretén consolidar l’aposta que des de fa alguns anys es ve realitzant per artistes i estudis consolidats, enriquint d’aquesta manera la col·lecció de cartells de Fira amb les millors firmes de disseny gràfic. En els darrers anys els encarregats d’aquesta tasca han estat Jorge Lawerta, Mar Hernández «Malota», Paco Roca o Javier Mariscal.

Cal recordar que el passat any no es va celebrar la Fira de Xàtiva a causa de la pandèmia, pel que no es van programar activitats ni es va realitzar tampoc cap publicació o acció vinculada. Aquest any, la intenció de l’Ajuntament és realitzar una Fira adaptada a les possibilitats sanitàries, pel que s’està treballant en una programació segura que s’anunciarà en les properes setmanes.

No hay comentarios

Dejar respuesta