El servei de Cirurgia de l’hospital de Xàtiva signa una “aliança estratègica” amb l’hospital General de València

• A partir de setembre, els pacients que requereixen ser operats de “faldons abdominals”, després d’una intervenció d’obesitat mòrbida, ja no hauran de desplaçar-se a València
• Ja s’han operat 30 pacients d’obesitat mòrbida a l’hospital de Xàtiva des que començara aquesta activitat en el centre en octubre de 2021

El servei de Cirurgia de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha signat una “aliança estratègica” amb el servei de Cirurgia Plàstica de l’hospital General de València, per a la millora de la qualitat assistencial oferida als pacients del departament i evitar el seu desplaçament a València.

Des d’octubre del 2021 el servei de Cirurgia de l’hospital de Xàtiva va ampliar la seua cartera de serveis començant a operar a pacients diagnosticats d’obesitat mòrbida. Aquests pacients són valorats prèviament per un comité format per cirurgians, endocrins, psicòlegs, anestesistes i quan compleixen els requisits indispensables són ingressats i operats a l’hospital de Xàtiva. Hui dia ja s’ha operat a 30 pacients, que han evitat haver de ser intervinguts en un departament extern al de Xàtiva-Ontinyent.

Després d’aquesta mena de cirurgia apareixen els anomenats faldons abdominals i els pacients eren derivats fins ara a l’hospital General de València, on entraven a formar part de la llista d’espera del servei de Cirurgia Plàstica d’aquest hospital.

Després de diverses reunions i contactes entre totes dues Gerències, així com entre els responsables de tots dos serveis, s’han valorat els beneficis d’aquesta aliança estratègica entre tots dos centres per a aquesta mena de pacients, en disminuir desplaçaments i temps d’espera.

D’aquesta manera, a partir del mes de setembre, els serveis de cirurgia implicats de tots dos centres començaran a valorar als pacients que complisquen els criteris per a ser operats per professionals de Cirurgia Plàstica de l’hospital General de València a l’hospital de Xàtiva, secundats pels propis cirurgians de l’hospital Lluís Alcanyís.

Amb aquesta aliança estratègica s’aconsegueix una ampliació de la cartera de serveis de l’hospital de Xàtiva, així com una millora assistencial oferida als pacients, tant pel que respecta a la disminució de desplaçaments, com a les demores.

Des de la Gerència del departament de salut Xàtiva-Ontinyent es vol transmetre que: “es considera de gran valor haver aconseguit aquesta aliança, ja que es potencia el servei de Cirurgia del nostre hospital comarcal i, a l’una la fidelització dels cirurgians. A més d’aconseguir una millora assistencial de la població, que és l’objectiu primordial de la gestió sanitària pública”.

No hay comentarios

Dejar respuesta