El PSPV Costera-Canal demana al ministeri de justícia que Xàtiva mantinga els jutjats de violència de Gènere

● Els socialistes no accepten la decisió contemplada en el Reial decret 954/2022 de traslladar les competències de la dona a Alzira.

● El PSPV de la comarca presenta mocions als ajuntaments perquè el Partit Judicial de Xàtiva compte amb un jutjat exclusiu en violència de gènere.

Els socialistes de la Costanera i la Canal de Navarrés demanen al Ministeri de Justícia que faça marxa enrere en la seua decisió de reorganitzar les competències judicials en matèria de violència de gènere que buiden de competències al Partit Judicial de Xàtiva. El PSPV comarcal no accepta la decisió presa pel Govern d’Espanya i veu en aquesta actuació una degradació progressiva de la rellevància de la capital de la Costanera que dificulta la realització de projectes de vida per als milers de persones que habiten aquestes comarques.
La vice-secretària general i secretària d’igualtat dels socialistes, Lena Baraza, demana que el Ministeri considere el pla presentat pels socialistes el febrer passat en les Corts Valencianes i que ha estat aprovat per gairebé la unanimitat dels grups parlamentaris, de reorganització del sistema judicial amb la finalitat de crear els nous jutjats de violència sobre la dona exclusius i que Xàtiva albergue un d’ells, i presentaran aquesta setmana mocions en aquest sentit. «Les víctimes de violència de gènere han d’obtenir una millor atenció, més especialitzada, àgil i uniforme. La decisió del Ministeri és una mala notícia perquè victimitza doblement a les dones i trenca amb la tutela judicial que el sistema porta amb si». La sotssecretària general ha indicat que acudiran a la manifestació de Xàtiva per al 25N amb una reivindicació molt clara, i és que «els drets de les dones víctimes no entenen ni de decisions tècniques ni administratives que no tenen en compte la realitat del territori i de les persones que l’habiten».

Per al PSPV comarcal, el problema que sorgeix és doble, perquè relega a la Costanera i a la Canal de Navarrés a ser comarques secundàries, d’una banda; i, per un altre, perquè al distanciament físic que dificulta l’accés al procés judicial, se li suma un distanciament emocional encara major de les institucions amb les dones, institucions que encara continuen sent fredes davant les víctimes.

El secretari general, Roberto Granero, ha advertit que «independentment de qui governa en cada institució, quan hi ha una decisió que perjudica milers de persones s’ha d’actuar en conseqüència per a les persones que han confiat en el teu projecte». El PSPV és la força majoritària en totes dues comarques i, per a Granero, la representació institucional «ha d’exercir-se de manera contundent per a combatre allò que és injust».

No hay comentarios

Dejar respuesta