El projecte Escacs Saludables CEX es consolida amb el seu II Torneig Integra’t Jugant

El projecte Escacs Saludables CEX es consolida amb el seu II Torneig Integra’t Jugant
Dissabte passat 8 de Juny va tindre lloc l’II Torneig Integra´t Jugant dins del projecte Escacs Saludables CEX del Club Escacs Xàtiva, per a la integració a través de l’esport de persones amb diversitat funcional.

El programa desenvolupat i posat en marxa en el 2022, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, de la Federació Valenciana d’Escacs i de l’Ajuntament de Xàtiva.

El CEX col·labora amb Aspromivise, Solimar i persones amb diversitat funcional de Xàtiva, Alzira i Albaida en este projecte amb objectius integradors.

El Club Escacs Xàtiva perseguix la fi de mostrar els escacs al citat col·lectiu com a instrument pedagògic capaç de facilitar i estimular els processos cognitius humans de manera amena exercitant l’atenció, percepció, memòria, raonament lògic i presa de decisions, entre altres beneficis, que comporta la seua pràctica.

A les instal·lacions del Club situades al carrer Abat Plà 17 de Xàtiva van acudir dels centres col·laboradors i de les poblacions esmentades prop de trenta entusiastes futurs jugadors d’escacs emparats per un no menys entusiasmat grup de set voluntaris de Aspromivise i altres punts integrants i jugadors del Club Escacs Xàtiva.

El matí va començar amb una xarrada narrativa oferida per Santi Crespo del Club Escacs Xàtiva relacionada amb l’origen dels escacs moderns i la seua vinculació amb la família Borja a través de la relació del mestre Vicent i les classes amb Lucrecia i César Borja. Personatges representats en els cartells del Club relacionats amb «La ruta dels Borja»

Les raices valencianes dels escacs van atrapar als presents durant els primers minuts del matí fins que Jonathan Soriano, responsable de la part tècnica, ens tornava a delectar amb la demostració d’una partida històrica.

«La Immortal de Anderssen i Kieseritzky».

Es tracta d’una partida instructiva en la qual s’explica la importància del centre, el desenvolupament, les captures i les amenaces, sense oblidar els jaques.

Després del piscolabis es va seguir amb la segona edició del Torneig «Integra’t Jugant» que va comptar amb la participació de set jugadors i una jugadora amb el suport de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana i arbitratge a càrrec de Santi Crespo i Jonathan Soriano.
La resta de convidats i voluntaris van utilitzar les diverses eines i jocs alternatius que tenia preparada l’organització per a delit dels participants.


Finalment i a part del compromís de dotar als participants i voluntaris d’un pol amb la marca del Club i la promoció de la Generalitat, el CEX va obsequiar al grup amb un lot de sal rosa de l’Himàlaia i trofeus per als participants del torneig.
En el lliurament de trofeus i clausura del torneig i de la jornada comptem amb el regidor d’esports de l’Ajuntament de Xàtiva, Vicent Lluch.


La trobada va ser molt satisfactori per al CEX i de segur ajudarà a fomentar la col·laboració d’institucions i centres per a l’objectiu Integrador del Club Escacs Xàtiva a través dels escacs de les persones que més el necessiten.

No hay comentarios

Dejar respuesta