El PP retrau a l’alcalde que Xàtiva no aparega en el llistat de municipis turístics

• El president del PP ha defensat que “tenim un patrimoni històric envejable, als millors professionals, o una gran xarxa d’hostaleria i de comerç de gran qualitat i varietat, però el problema és que tenim als pitjors gestors al capdavant de l’Ajuntament”

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha revelat que el municipi de Xàtiva «ha perdut la condició de municipi turístic» tal com demostra el llistat de municipis turístics de la Generalitat Valenciana.
En concret, la direcció general de Turisme de la Generalitat Valenciana ha fet públics els municipis amb l’estatus de «municipi turístic de la Comunitat Valenciana» segons el Decret 5/2020 de 10 de gener del Consell on «Xàtiva no apareix, una condició que abans teníem i que es va perdre el 18 de gener de 2022, fa un any, pel transcurs del termini de dos anys sense que l’Ajuntament de Xàtiva procedira a acreditar la seua adaptació als criteris i compliment de les obligacions establits en el Decret «, indica el també regidor del PP a l’Ajuntament.
El candidat del PP a l’alcaldia ha assenyalat que «si va canviar el decret que regulava la figura del municipi turístic, des de l’Ajuntament de Xàtiva que dirigeix el socialista Roger Cerdà sembla que no es van assabentar i no van procedir a l’adaptació de Xàtiva com a municipi turístic, que ho era des de l’any 2000. És a dir, van tindre dos anys per a fer-ho, des que es va publicar el Decret al gener de 2020, i han tingut un any per a sol·licitar de nou la declaració, una vegada van deixar que es perdera per a la ciutat, temps suficient, perquè Xàtiva estiguera en la llista de municipis turístics, que hui dia no ho està»
Per a Marcos Sanchis, «estem davant un nou cas de desistiment absolut de funcions de l’equip de Roger Cerdà en un aspecte tan important per a nostra economia com és el turisme, tres anys és temps de sobres per a poder tramitar la declaració de municipi turístic. Per això, des del PP exigim a l’alcalde explicacions de quines ha pogut passar i que prenga cartes en l’assumpte, o si no, que admeta la seua total ineficàcia per a dirigir el nostre municipi».
«Aquesta dada que Xàtiva està fora de la llista de municipis turístics coincideix a més amb la setmana de FITUR a Madrid, a la qual segur que Roger Cerdà i alguns dels seus regidors es faran un carrusel de fotos presumint d’oferta turística quan ací a Xàtiva tenen sense fer el treball més bàsic», explica el president del PP.
El candidat a l’alcaldia de Xàtiva ha demanat per tant a l’alcalde Roger Cerdà «menys fotos, menys anuncis que són un brindis al sol amb el nostre turisme, i més treball, més treball per a recuperar les xifres de visitants d’abans de la pandèmia que altres municipis han aconseguit i Xàtiva no, més treball per a recuperar el trenet turístic que porta altres tres anys en un magatzem, o més treball per a tramitar davant la Generalitat la condició de municipi turístic per a Xàtiva».
Marcos Sanchis ha fet una defensa del sector turístic de Xàtiva, assenyalant que «tenim un patrimoni envejable, sent el bressol històric dels papes Borja, als millors professionals turístics, uns comerços locals i tradicionals que atrauen nombrosos compradors, o una gran xarxa d’hostaleria de gran qualitat i varietat, però el problema és que tenim als pitjors gestors al capdavant de l’Ajuntament de la localitat».
«A molts municipis ja els agradaria tindre totes les oportunitats turístiques que ofereix Xàtiva, amb el seu castell, la Col·legiata, les ermites, esglésies i palaus… però, no obstant això, sembla que des del govern de Roger Cerdà tenen la visió molt curta. El nostre sector turístic és de gran nivell i mereix que l’alcalde estiga també al mateix nivell i no tres passos per darrere», ha subratllat Marcos Sanchis.
El candidat del PP a l’alcaldia ha considerat que «Roger Cerdà i el PSOE una vegada més tornen a rebaixar a Xàtiva de condició i la població perd: perdem els jutjats de violència de gènere, perdem xifres de visitants i ara perdem la condició de municipi turístic. Amb el PSOE sempre perd Xàtiva en lloc d’anar cap avant». «Necessitem un canvi de rumb urgent en les pròximes eleccions, que els socialistes es facen a un costat perquè deixem de perdre oportunitats i impuls i Xàtiva torna a ser una de les capitals valencianes de referència», ha conclòs Marcos Sanchis.

D’altra banda l’equip de govern desmenteix rotundament la informació transmesa pel PP. Dient que: «Xàtiva ha presentat tota la documentació requerida, entre ella el pla estratègic de turisme i el projecte de destinació turística intel·ligent. Únicament s’ha requerit l’esmena d’uns documents, donant de termini fins al 31 de gener. Lamentem que el PP es dedique a desacreditar amb falsedats el treball de promoció turística de la ciutat, en general i sobretot en una setmana decisiva com la de FITUR «.

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve − ocho =