El plenari municipal de Xàtiva aprova un prèstec d’inversions en 2021 de 3,56 milions d’euros

També s’ha aprovat el inicialment el Pla Municipal de Control de Colònies Felines de Xàtiva, amb vots a favor de PSPV-PSOE i Cs i les abstencions de XU i PP

El plenari municipal de Xàtiva va aprovar aquest dissabte, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Ciutadans, i les abstencions de Xàtiva Unida i Partit Popular, la concertació del préstec d’inversions 2021 amb un import de 3.568.000 euros.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà va manifestar que “la bona gestió econòmica que s’ha fet en els últims sis anys ha permés que l’Ajuntament tinga un nivell d’endeutament en torn del 35%, i que ens situa en una bona postura per a impulsar l’economia des de les administracions públiques per a la generació d’ocupació i poder superar la crisi econòmica”. Cerdà ha afegit que “ara podem ser el motor de l’impuls econòmic que la ciutat necessita, invertint en infraestructures d’educació, sanitat, benestar social, i esports. Cal tindre en compte que aquest pressupost, amb 7,8 milions, és un dels més importants des de 2009, el que possibilitarà eixe impuls econòmic de la mà de les administracions públiques”.

Per la seua part, el portaveu socialista Ignacio Reig va explicar que “aquesta operació permet finançar una part important de les inversions pressupostades per a aquest any, i ara és el moment per a la reactivació econòmica. Amb els fons europeus se’ns permet incrementar la inversió des del sector públic, i amb una economia molt perjudicada per la pandèmia no ens podem quedar de braços creuats”.

El regidor de Xàtiva Unida Alfred Boluda va defensar la seua abstenció indicant que “en novembre votàrem en contra del pressupost pel capítol d’inversions, perquè no reflecteixen les necessitats del municipi en tota la seua extensió. Ens abstenim perquè cal tindre la capacitat per a executar el pressupost, i és el que desitgem que es puga fer però tenim molts dubtes”, mentre que la portaveu popular Maria José Pla va indicar que “amb aquest préstec que s’aprova hui el deute de la ciutat ja ascendeix a més de 13 milions d’euros. Ens abstenim esperant que les inversions de 2021 sí que siguen una realitat”. El portaveu de Ciutadans, Juan Giner, va repassar les inversions que es realitzaran al llarg de l’any i va mostrar el seu recolzament.

Pla Municipal Control Colònies Felines

D’altra banda, el plenari municipal també va aprovar inicialment amb els vots a favor del PSPV-PSOE i de Ciutadans, i les abstencions de Xàtiva Unida i Partit Popular, el Pla Municipal de Control de Colònies Felines Urbanes de Xàtiva.

L’alcalde Roger Cerdà va explicar que “en l’elaboració d’aquest Pla s’ha portat a terme un procés participatiu, que era molt important, i s’ha contactat amb professionals per a assessorar-nos en aquest procés, a més dels voluntaris i altres administracions que ja havien començat aquest camí i ens han servit de referent”.

Per la seua part la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra va manifestar que “la competència del benestar dels gats és de l’Ajuntament, i per això hem assumit aquesta tasca amb aquest Pla municipal. La nostra voluntat és afrontar el problema i donar solució per preservar el benestar dels animals i evitar problemes de sanitat pública”. Sinisterra va defensar també que “ni som la primera ni serem l’última població en dur a terme un pla de gestió de colònies urbanes, i ens hem basat en l’experiència de ciutats que ja porten anys realitzant aquest treball. El document recull la major part dels suggeriments i aspectes que s’han anat presentant en les reunions i en les consultes de la ciutadania”.

La regidora de Ciutadans Maria Beltrán també va mostrar el seu recolzament explicant que “una de les parts més importants és el teixit associatiu existent i els voluntaris, que seran els que identificaran les colònies i s’encarregaran del manteniment. Creguem important començar amb aquest Pla, amb el treball especificat, i sobretot amb les modificacions que vagen sorgint segons les necessitats existents”.

El regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca va valorar positivament el contingut tècnic d’aquest document, “però no ho considerem un Pla perquè no hi ha consignació econòmica al respecte. Sols es posa de manifest la feblesa d’aquest ajuntament”, mentre que la regidora del Partit Popular Pilar García va indicar que “des d’agost de 2020 no hem vist més que un despropòsit rere d’altre. Han creat un conflicte inexistent en aquest sentit i el Pla que duen a votació no té substància ni dades de rigor. Anem a abstenir-nos i a seguir ben de prop cada pas que donen en aquest sentit”.

Al plenari també es van aprovar modificacions en distintes associacions de la ciutat així com també una moció amb motiu del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia i el projecte del camp de voluntariat juvenil a la Costa del Castell.

No hay comentarios

Dejar respuesta