També s’ha aprovat, per unanimitat, la declaració institucional de la FVMP amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBI

Xàtiva, 27 de juny de 2024.- El plenari municipal ha aprovat este dijous, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Xàtiva Unida i les abstencions del Partit Popular i VOX, el dictamen relatiu a la modificació de pressupost amb la qual s’incorporaran 215.146,39 euros al pressupost 2024.

Estos crèdits extraordinaris serviran en gran part per a finançar l’adequació del solar per al futur Centre de Salut Xàtiva II Doctora Cecilia Sanz, al passeig del Ferrocarril, per al qual s’han consignat un total de 100.000 euros en dos actuacions que busquen habilitar-lo i separar-lo del centre educatiu llindant. D’una banda, s’adequarà la parcel·la on està projectat el nou centre sanitari per a dotar-la de subministrament elèctric i de gas natural, i, d’altra banda, es procedirà a l’ampliació de l’actual pati del Teresa Coloma i el tancat del perímetre.

En este sentit, ja s’han iniciat les prospeccions per part de la Conselleria de Sanitat per tal de dur a terme posteriorment la redacció del projecte, el qual s’espera que es puga licitar abans de finals d’any per a que les obres del futur centre de salut s’inicien durant l’any 2025 amb el menor impacte possible per al centre educatiu.

«farem tot el que estiga en les nostres mans per poder dur a terme este nou centre de salut. Des de la lleialtat institucional, esperem que en els propers pressupostos de 2025 hi haja una partida per poder dur a terme les obres per part de la Conselleria, ja que de moment tan sols està pressupostada la redacció del projecte» ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «farem totes les modificacions de pressupost que siguen necessàries per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i per portar a la ciutat serveis tan importants com és un nou centre de salut».

Per la seua part, el portaveu socialista Ignacio Reig ha explicat que «esperem executar ràpidament estes actuacions, que són les que depenen de l’Ajuntament, per a que este centre de salut siga una realitat el més prompte possible».

El portaveu popular Marcos Sanchis ha defensat la seua abstenció assegurant que «esta modificació suposarà més dèficit en l’equilibri pressupostari d’este any» i ha indicat que «el govern autonòmic serà qui faja realitat aquesta nova infraestructura». Respecte a aquesta última afirmació l’alcalde ha respost que «m’alegra veure que vostès, que estaven en contra de la ubicació, ara són els primers defensors d’aquest centre de salut».

La modificació de pressupost també permetrà efectuar altres actuacions com ara executar la il·luminació ornamental en la plaça Calixte III, i els carrers Abad Pla i Ardiaca (21.400 euros), obres de millora en la xarxa de cicle hidràulic (54.132 euros), la instal·lació d’un nou aire condicionat a l’Escola per a Adults Francesc Bosch i Morata (6.000 euros) i l’adquisició d’equipament i mobiliari urbà per a la pacificació del trànsit (33.614,21 euros).

Moció LGTBI

Altre punt que s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV-PSOE, Xàtiva Unida, Partit Popular i VOX) és la moció d’adhesió a la declaració institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBI el dia 28 de juny de 2024, reiterant el compromís de la ciutat i de la FVMP amb el col·lectiu LGTBI de la Comunitat Valenciana des de la defensa de la llibertat, la dignitat de l’ésser humà i el respecte de totes les persones a viure i viure la seua orientació sexual com lliurement desitgen. La moció també reconeix la tasca de totes aquelles persones que, a títol personal o en el desenvolupament del seu treball, lluiten per aconseguir un món més just, més humà, més respectuós amb la diversitat i més igualitari.

La portaveu de Xàtiva Unida i regidora d’Igualtat i Polítiques LGTBI Amor Amorós ha indicat que «esta moció dóna suport a una declaració institucional que busca la tolerància i el respecte a les persones i a la diferència. Esta data és una festa, perquè celebrem tots els drets aconseguits; però també una reivindicació, perquè queda molt per arribar a un món que vertaderament respecte la identitat sexual i de gènere de totes les persones».

No hay comentarios

Dejar respuesta