El plenari aprova l’acceptació per part de GVA de la delegació de competències per a la construcció del Centre de Dia Comarcal

També s’ha aprovat per unanimitat la moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTBIQ+

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat per unanimitat l’acceptació de la proposta de resolució de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials en l’Ajuntament de Xàtiva per a la construcció del centre de dia per a persones amb diversitat funcional dins del marc del Pla Convivint.

Per a l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, «aquest és un gran dia i un moment que estàvem esperant. La resposta a la proposta s’ha produït ràpidament i ara el repte el tenim des de l’Ajuntament, per construir el centre en el menor temps possible i acabar amb tota la precarietat i manca d’espais que tenim en aquest moment i que obliguen a desplaçaments a altres municipis o atencions insuficients».

Per la seua part, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo (PSPV-PSOE) ha agraït a tots els partits polítics «tot el camí recorregut fins a hui, quan acceptem una responsabilitat municipal que tot i les dificultats que puguen haver, és la millor opció per poder avançar en favor d’aquestes persones».

Altre punt aprovat per part de tots els partits polítics ha sigut el de la moció amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBIQ+, que se celebra el proper 28 de juny de 2022. «Gràcies a tots els grups pel seu recolzament. Hem de continuar donant exemple com a plenari de l’Ajuntament, i en les mocions que parlen de valors és positiu que comptem amb una unanimitat, perquè el missatge que enviem és molt potent», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha exposat que «és el sèptim any en que organitzem aquest dia, de la mà del Consell de la Joventut, i a poc a poc es van sumant més col·lectius a aquesta reivindicació que cada vegada és més important i més visible amb pancartes, cartells, il·luminació o actes culturals i exposicions».

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí ha defés que «les institucions hem d’actuar, i estem en el bon camí. Cal vertebrar les accions i fer un seguiment de la realitat, colze a colze amb les organitzacions perquè aquest és un col·lectiu molt vulnerable davant la societat masclista que encara patim», mentre que la regidora del Partit Popular Pilar García ha indicat que «hem de reconèixer el treball de les associacions civils que vetllen pels drets de les persones LGTBIQ+, per això el nostre reconeixement a l’associació local Arc de Sant Martí. Estem en el camí correcte, en el del respecte cap a les persones, i el nostre grup es posiciona en contra de qualsevol acció violenta».

El portaveu de Ciudadanos Juan Giner ha mostrat «tot el respecte cap a aquesta moció, perquè les reivindicacions estan en l’agenda pública i són necessàries», i la regidora no adscrita Maria Beltrán ha indicat que «és cert que s’ha avançant molt en quant a drets però el recolzament de l’administració pública és indispensable per a poder arribar a aconseguir el màxim respecte a totes les identitats sexuals. Cal que sumem sempre i avancem tots junts cap a la igualtat real».

L’Ajuntament també ha aprovat de forma definitiva el compte general de 2021 amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Ciudadanos i de la regidora no adscrita Maria Beltrán, i les abstencions de Xàtiva Unida i el Partit Popular. També s’ha donat compte de l’informe d’intervenció sobre el sistema de control intern utilitzat en l’Ajuntament (2019 i 2020) a requeriment de la Sindicatura de Comptes a les Entitats Locals i l’aprovació del pla d’ajust 2012-2022 durant l’exercici 2021.

No hay comentarios

Dejar respuesta