El nou programa d’acció social d’Aspromivise ja està funcionant al 150%

Des del 2006 Aspromivise porta reivindicant la creació d’un Centre de Dia. En l´actualitat, és molt cridaner que un municipi com Xàtiva que compta amb una població al voltant de 28.000 habitants i que a més dona servei a altres municipis del veïns, no dispose d’un Centre de Dia on poder donar una atenció especialitzada a persones amb diversitat funcional.

Aquesta situació el que fa, es que ens trobem en un desamparament absolut en el que respecta a les famílies que veuen com passa el temps i com els seus familiars estan a casa sense fer res i sense tindre una resposta clara per part de l´administració.

aspromivise-2-diaridigital.esLa creació d’aquest programa sorgeix de la necessitat manifesta de donar resposta a persones amb diversitat funcional que han conclòs la seva etapa a l’àrea de competència d’Educació Especial i no poden accedir al mercat laboral. O que després d´una experiència laboral, una vegada finalitzada han tornat a quedar amb una situació d´exclusió.

Aquest programa està destinat al tractament integral de persones amb diversitat funcional que tenen diferents necessitats de suports on es treballarà l’autonomia personal i social. La finalitat d´aquest es prestar una atenció integral, d´habilitació personal i social, rehabilitació i convivència.

A més, servirà de mesura de respir per a les persones cuidadores no professionals afavorint el manteniment en el seu entorn habitual i fent possible la conciliació laboral i familiar. En definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i les seves famílies des de tots els àmbits.

aspromivise-3-diaridigital.esEl programa va començar el dia 10 de setembre al carrer Engai amb un horari de 9: 30h a 13: 30h. Gràcies a la col·laboració econòmica i d´ubicació (ja que també ens cedeix el local) de l´Ajuntament de Xàtiva i a la resta de municipis implicats (Lloc Nou, Llosa de Ranes, Moixent i Rotglà). Inicialment començàrem la setmana en 5 persones i l´acabarem amb 12 persones amb diversitat funcional. Ara mateix, hi ha persones que estan posant-se en contacte amb nosaltres per tal de rebre informació i poder participar en el programa.

Amb la posada en marxa d´aquest programa Aspromivise amb la seva lluita pels drets de les persones amb diversitat funcional posa damunt de la taula i dóna visibilitat a les famílies que encara queden excloses del sistema. Una vegada més la societat civil va per davant de les institucions.

No hay comentarios

Dejar respuesta