El nou centre de salut Cecilia Sanz prestarà serveis a 11.000 persones

El pla director del Lluís Alcanyís contempla una inversió de 75 milions € en 10 anys

Xàtiva, 23 de maig de 2023.– Malgrat les adverses condicions meteorològiques de la jornada, la campanya del PSPV-PSOE de Xàtiva no para. Aquesta vesprada la campanya ha continuat amb un recorregut pels carrers del Barri del Carme i adjacents. Tal com ha vingut fent dia a dia durant tota la campanya, Roger Cerdà i els candidats i candidates socialistes han presentat les seues propostes personalment al veïnat d’aquesta zona de la ciutat. Encara que no hi ha hagut míting degut a la pluja persistent, sí que hi ha hagut ocasió per visitar carrers i comerços i per parlar amb veïnes i veïns.

La jornada ha servit per a posar l’èmfasi en les principals propostes programàtiques en matèria d’infraestructures sociosanitàries, alguna d’elles amb especial repercussió per al barri, com ara la construcció del centre de salut Dra Cecilia Sanz. Cal recordar que ja s’ha produït la cessió dels terrenys a la Conselleria de Sanitat per a alçar el nou ambulatori, terrenys ubicats en el carrer Catedràtic Ángel Lacalle.

Aquest nou centre de salut prestarà servei a més d’11.000 persones usuàries, tot constituint la resposta a una reivindicació llargament demandada pel veïnat de la zona est de la ciutat. Paral·lelament, el nou servei descongestionarà a l’actual centre de salut d’Ausiàs March, amb el consegüent efecte de millora en els serveis d’atenció primària. El centre de Salut Cecilia Sanz disposarà de 8 consultes de medicina de família, 8 consultes d’infermeria, pediatria, rehabilitació bàsica, una sala per a la realització d’electrocardiogrames i retinografies, una sala d’extraccions, sales d’espera, àrea d’urgències, clínica i atenció a tractaments, àrea de fisioteràpia, sala multiusos, sala equipada amb cuina per al personal, vestuaris, banys i diferents magatzems.

Una altra de les propostes del programa socialista contempla l’ampliació de l’hospital Lluís Alcanyís, que vorà incrementada en un 27% la seua superfície, dotant-se de 64 llits i 20 consultes externes més. La Generalitat Valenciana ha elaborat un pla director per a l’hospital Lluís Alcanyís que suposa la inversió de 75 milions d’euros en 10 anys per a l’ampliació i millora dels serveis del nostre hospital comarcal. Estem parlant d’una remodelació completa de tot l’hospital que inclou la planta quirúrgica, l’ampliació de l’àrea d’urgències, així com les zones de psiquiatria i rehabilitació. El pla director també contempla la construcció d’un aparcament soterrani.

Pel que fa a la millora de les infraestructures socials, els socialistes han anunciat la construcció d’una nova residència per a gent gran, de 120 places, amb 12 unitats de convivència de 10 persones, moderna, accessible i adaptada a la nova llei de serveis socials, així com un centre de dia comarcal per a persones amb diversitat funcional que donarà resposta a una demanda històrica de Xàtiva i La Costera.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce − 2 =