El Museu Faller de Xàtiva presenta aquesta vesprada la nova aparença de la seua façana

També es realitzarà l’entrada dels ninos indultats, que precedirà a la cavalcada del ninot de demà

 Aquesta vesprada a partir de les 20:30 hores s’inaugurarà la nova façana del Museu Faller de Xàtiva, que ha canviat la seua aparença, coincidint amb l’entrada dels ninots indultats 2019 de les falles de la ciutat i la presentació del quadre d’honor d’aquest exercici, que quedarà exposat a l’edifici.

El Museu Faller de Xàtiva, situat al carrer Montcada front a l’ex convent de Santa Clara, forma part de la Xarxa de Museus Fallers constituïda en 2016 abans de la Declaració de la Festa de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per a preservar i transmetre el llegat de la festa fallera.

«Una de les prioritats de la Regidoria de Falles en la present legislatura serà posar en valor el Museu Faller de Xàtiva, que ha de ser important per a la nostra ciutat. En primer lloc, el que hem fet és donar-li una llavada de cara a la façana del Museu per a que siga més atractiva per als turistes i visitants que vénen a conèixer la nostra ciutat», ha explicat la regidora de Falles Maria Beltrán.

L’activitat fallera continuarà demà amb la cavalcada del ninot, que s’iniciarà a les 19 de la vesprada des de l’Avinguda de Selgas, i en la que les comissions falleres trauran a relluir com cada any la sàtira i crítica local. La propera setmana tindrà lloc el Comiat i el Nomenament de les falleres majors de 2019 i de 2020 respectivament.


En Castellà:

El Museo Fallero de Xàtiva presenta esta tarde la nueva apariencia de su fachada

También se realizará la entrada de los ninots indultados, que precederá a la cabalgata del ninot de mañana

Esta tarde a partir de las 20:30 horas se inaugurará la nueva fachada del Museo Fallero de Xàtiva, que ha cambiado su apariencia, coincidiendo con la entrada de los ninots indultados 2019 de las fallas de la ciudad y la presentación del cuadro de honor de este ejercicio, que quedará expuesto en el edificio.


El Museo Fallero de Xàtiva, situado en la calle Moncada frente al ex convento de Santa Clara, forma parte de la Red de Museos Falleros constituida en 2016 antes de la Declaración de la Fiesta de las Fallas como Patrimonio de la Humanidad para preservar y transmitir el legado de la fiesta fallera.


«Una de las prioridades de la Concejalía de Fallas en la presente legislatura será poner en valor el Museo Fallero de Xàtiva, que tiene que ser importante para nuestra ciudad. En primer lugar, lo que hemos hecho es darle una lavada de cara a la fachada del Museo para que sea más atractiva para los turistas y visitantes que vienen a conocer nuestra ciudad», ha explicado la regidora de Fallas Maria Beltrán.


La actividad fallera continuará mañana con la cabalgata del ninot, que se iniciará a las 19 de la tarde desde la Avenida de Selgas, y en la que las comisiones falleras sacarán a relucir como cada año la sátira y crítica local. La próxima semana tendrá lugar el Comiat y el Nomenament de las falleras mayores de 2019 y de 2020 respectivamente.

No hay comentarios

Dejar respuesta