El madrileny Paco Díaz guanya el Premi de Pintura Juan Francés Fira d’Agost 2021

L’autor de Madrid Paco Díaz Salas, es va portar ahir el Premi de Pintura Juan Francés-Fira d´Agost 2021 de Xàtiva, amb una dotació econòmica de 5.000 euros, amb la seua obra “Roma VIII“, realitzada en tríptic d’oli sobre lli, en la que construeix paisatges a través de figures romanes.

Amb «Roma VIII» l’autor construeix paisatges a partir d’escultures romanes. Als plecs de les vestimentes es pot veure un món concentrat en uns pocs centímetres de marbre, que bé podria ser la maqueta d’un paisatge quilomètric.

D’altra banda, el jurat també ha decidit atorgar dos accèssits, valorats cadascun d’ells en 1.500 euros, per a les obres presentades per Antonio Varas de la Rosa (Carbajosa de la Sagrada, Salamanca), titulada «Miradas. Paisanajes» realitzada en tècnica oli sobre taula; i la del xativí Miguel Soro García amb «Retrato de Juan Francés» realitzada en tècnica acrílic/collage sobre taula.

L’acte d’entrega dels premis es va celebrar al Saló Noble de la Casa de la Cultura a causa de les restriccions sanitàries, abans de l’entrega dels premis, l’acte va començar amb l’actuació de Ferran López Carrasquer, (2003 Sueca) pianista i compositor des dels 9 anys, que va delectar al públic assistent, amb quatre peces per a piano que naixen de la idea de crear breus monòlegs musicals amb un caràcter d’improvisació.

L’acte va comptar amb la presència de la vídua del pintor Rosmary Bellod i la seua filla, de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, el regidor de Fira, Pedro Aldavero i membres de la corporació municipal.

La mostra podrà ser visitada a la Casa de Cultura de Xàtiva fins el proper dia 11 de setembre.

No hay comentarios

Dejar respuesta