El IES Josep de Ribera presenta l’exposició sensorial “Lorca Ilustrado: la silueta de un poeta”

Ahir es va presentar en l’IES Josep de Ribera l’exposició sensorial «Lorca il·lustrat: la silueta d’un poeta» L’exposició podrà veure’s en primícia a la Casa de Cultura de Xàtiva, del 15 al 20 d’abril i exhibirà mig centenar d’obres inèdites creades per alumnat de 2n Batxillerat Artístic i inspirades en la selecció de poemes que són matèria obligada en les proves PAU.

La mostra “Lorca il·lustrat: la silueta d’un poeta” és el treball final del projecte formatiu “Creació, gestió i dinamització d’un producte cultural” desenvolupat des de novembre per un equip docent de l’IES Josep de Ribera i del CIPFP la Costera coordinat per Laura Martínez i integrat per Ana Ferragud, Rut rebrioix, Ana Belén Pina, Susana Vidal, Yolanda Tomás, Xelo Piqueres, Lourdes Rivera, Joan Cogollos i Ernest García.

L’exposició inclourà poemes recitats que seran accessibles a través de codis QR que permeten als visitants escoltar podcasts gravats especialment per a l’ocasió, amb la col·laboració del músic Javier Badia Vidal. Entre ells es troben els estudiants i docents de l’IES Josep de Ribera, la professora i experta en lorquiana Elena Escribano, i els actors Pepe Mira i Víctor Torres, els qui han prestat les seues veus al projecte. Juan José Crespo, estudiant de Batxillerat Artístic, ha creat l’obra musical per a piano titulada «Quina pena més gran tens». La traducció dels poemes il·lustrats al Braille ha sigut feta per la Fundació ONCE per a unir-se al projecte.

L’objectiu de la proposta és acostar el geni d’un dels nostres poetes més universals a Xàtiva, una ciutat vinculada molt especialment amb l’art, de la mà d’obres creades expressament per l’alumnat de 2ºBachillerato de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva.

D’Andalusia a Nova York

“Lorca ilustrado” exhibirà més de mig centenar d’il·lustracions inèdites en diversos formats inspirades en llibres com a “Poema del cante jondo”, “Canciones”, “Romancero gitano”, “Poeta en Nueva York”, “Llanto por Ignacio Sánchez Mejías”, “Sonetos del amor oscuro” i “Diván del Tamarit”, a través dels quals el públic podrà conéixer l’evolució de l’obra poètica de Federico García Lorca, des dels seus paisatges més íntims fins als gratacels d’una ciutat deshumanitzada pel capitalisme salvatge.

La força de la paraula també serà present en l’exposició mitjançant la incorporació de poemes recitats. “Estem realment il·lusionats perquè dibuixar a Lorca és una tasca titànica que els nostres joves estan realitzant amb un mestratge sorprenent amb el suport d’àudios i escultures que també formaran part de l’exposició”, expliquen els comissaris.

No hay comentarios

Dejar respuesta