El Gran Teatre de Xàtiva presenta la seua programació per a la tardor

L’oferta d’espectacles oferirà teatre, música, òpera, ballet, circ i música

L’Ajuntament de Xàtiva ha donat a conèixer hui la programació del Gran Teatre de Xàtiva per a aquesta tardor, en una roda de premsa a la que han assistit la regidora de l’àrea Maria Beltrán i el coordinador del Gran Teatre Armando Vila.

Seran un total de deu els espectacles programats a nivell municipal, que van des del teatre a la música passant per òpera clàssica, dansa, circ i ballet. A més a més, l’edifici també albergarà altra desena d’activitats programades per associacions culturals o educatives.

maria-bletran-3La regidora Maria Beltrán ha comentat que l’Ajuntament mantindrà els espectacles previstos fins al mes de desembre. Beltrán ha aclarit que “era important respectar totes les actuacions que estigueren tancades o també aparaulades, no desfer tot allò previst des de la legislatura anterior i respectar els compromisos adquirits per l’Ajuntament”. Tanmateix, la regidora ha avançat que l’Ajuntament assumirà l’organització de l’aniversari de la companyia Teatre de la Lluna al proper mes de novembre “ja que és una companyia xativina”, segons ha explicat Beltrán. Finalment, la regidora ha informat que s’està treballant en alguna altra contractació més per a completar la programació del mes de desembre.

El primer dels espectacles tindrà lloc el proper 4 d’octubre, amb un concert homenatge a Emili Vera a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, mentre que el 18 d’octubre la dansa urbana prendrà l’escenari del Gran Teatre amb l’actuació de Iron Skulls i l’espectacle «No sin mis huesos». El mes d’octubre clourà amb l’òpera «Pagliacci» de Ruggero Leoncavallo el dia 25, on es relata la tragèdia d’un espòs gelós i la seua esposa en una companyia teatral de la comèdia de l’art.

maria-bletran-1En el mes de novembre, el teatre serà protagonista amb 3 funcions. La companyia Perros Daneses presenta el dia 2 l’obra «La capilla de los niños», mentre que el dia 22 es realitzarà l’espectacle «Incendis» a partir del text de Wajdi Mouhawad. També hi haurà teatre familiar el dia 9 de novembre, amb «Estrella», de Marie Teatroa, mentre que el dia 16 tindrà lloc l’espectacle de circ «Yolo», de la companyia Lucas Escobedo. El mes de novembre també portarà al Gran Teatre de Xàtiva ballet clàssic de la mà del Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko, que interpretarà «El cascanueces» de Tchaikovsky.

Per últim, dos obres teatrals més tancaran aquesta programació de tardor ja en el mes de desembre. El dia 14 la companyia Sutottos presentarà l’obra «Inestable» i el dia 26, amb motiu de les festes nadalenques, hi haurà teatre infantil a càrrec de Trencadís produccions, amb «Pinocho, un musical para soñar».

Les entrades per als espectacles aniran des dels 5 als 8 euros en el cas del teatre familiar fins als 24-26 euros en el cas de l’Òpera. El preu de les funcions teatrals es manté entre els 8 i els 12 euros. Les entrades dels espectacles es poden comprar en la Casa de la Joventut els dies laborables, en horari de 12 a 14 de la vesprada, així com en la taquilla del Gran Teatre des d’una hora abans de la funció i a la pàgina web d’Instanticket.

A més a més, el Gran Teatre de Xàtiva també albergarà almenys una desena d’activitats culturals organitzades per associacions culturals i educatives. Durant el mes d’octubre es realitzarà una funció de teatre per als alumnes de Batxillerat, un acte benèfic d’ACOFEM i el comiat de les falleres majors de Xàtiva 2019. En novembre tindran lloc els concerts de Santa Cecília de les Societats Musicals de la ciutat, i ja en desembre se celebraran els concerts de Nadal i també el concurs de Pasdobles organitzat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, que aquest any avança la seua data.


En Castellà:

El Gran Teatro de Xàtiva presenta su programación para el otoño

La oferta de espectáculos ofrecerá teatro, música, ópera, ballet, circo y música

El Ayuntamiento de Xàtiva ha dado a conocer hoy la programación del Gran Teatro de Xàtiva para este otoño, en una rueda de prensa a la que han asistido la concejala del área Maria Beltrán y el coordinador del Gran Teatro Armando Vila.
Serán un total de diez los espectáculos programados a nivel municipal, que van desde el teatro a la música pasando por ópera clásica, danza, circo y ballet. Además, el edificio también albergará otra decena de actividades programadas para asociaciones culturales o educativas.

La concejala María Beltrán ha comentado que el Ayuntamiento mantendrá los espectáculos previstos hasta el mes de diciembre. Beltrán aclaró que «era importante respetar todas las actuaciones que estuvieran cerradas o también apalabradas, no deshacer todo lo previsto desde la legislatura anterior y respetar los compromisos adquiridos por el Ayuntamiento». Sin embargo, la concejala ha avanzado que el Ayuntamiento asumirá la organización del aniversario de la compañía Teatre de la Lluna el próximo mes de noviembre «ya que es una compañía setabense», según explicó Beltrán. Finalmente, la concejala ha informado de que se está trabajando en alguna otra contratación más para completar la programación del mes de diciembre.

El primero de los espectáculos tendrá lugar el próximo 4 de octubre, con un concierto homenaje a Emili Vera a cargo de Pep Gimeno Botifarra, mientras que el 18 de octubre la danza urbana tomará el escenario del Gran Teatro con la actuación de Iron Skulls y el espectáculo «No sin mis huesos». El mes de octubre cerrará con la ópera «Pagliacci» de Ruggero Leoncavallo el día 25, donde se relata la tragedia de un esposo celoso y su esposa en una compañía teatral de la comedia del arte.

En el mes de noviembre, el teatro será protagonista con 3 funciones. La compañía Perros Daneses presenta el día 2 la obra «La capilla de los niños», mientras que el día 22 se realizará el espectáculo «Incendis» a partir del texto de Wajdi Mouhawad. También habrá teatro familiar el día 9 de noviembre, con «Estrella», de Marie Teatroa, mientras que el día 16 tendrá lugar el espectáculo de circo «Yolo», de la compañía Lucas Escobedo. En noviembre también llevará al Gran Teatro de Xàtiva ballet clásico de la mano del Ballet Nacional Ruso de Sergei Radchenko, que interpretará «El cascanueces» de Tchaikovsky.
Por último, dos obras teatrales más cerrarán esta programación de otoño ya en el mes de diciembre. El día 14 la compañía Sutottos presentará la obra «Inestable» y el día 26, con motivo de las fiestas navideñas, habrá teatro infantil a cargo de Trencadís producciones, con «Pinocho, un musical para soñar».

Las entradas para los espectáculos irán desde los 5 a los 8 euros en el caso del teatro familiar hasta los 24-26 euros en el caso de la Ópera. El precio de las funciones teatrales se mantiene entre los 8 y los 12 euros. Las entradas de los espectáculos se pueden comprar en la Casa de la Juventud los días laborables, en horario de 12 a 14 de la tarde, así como en la taquilla del Gran Teatro desde una hora antes de la función y en la página web de Instanticket.

Además, el Gran Teatro de Xàtiva también albergará al menos una decena de actividades culturales organizadas por asociaciones culturales y educativas. Durante el mes de octubre se realizará una función de teatro para los alumnos de Bachillerato, un acto benéfico de ACOFEM y la despedida de las falleras mayores de Xàtiva 2019. En noviembre tendrán lugar los conciertos de Santa Cecilia de las Sociedades Musicales de la ciudad, y ya en diciembre se celebrarán los conciertos de Navidad y también el concurso de Pasodobles organizado por la Junta Local Fallera de Xàtiva, que este año adelanta su fecha.

No hay comentarios

Dejar respuesta