El Gran Teatre de Xàtiva presenta la programació semestral

Reconeguts artistes com ara Lola Herrera o Josep Maria Pou actuaran a Xàtiva i es consolida el Festival MiL amb la seua cinquena edició

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir la programació teatral d’aquest primer semestre de 2020, en una roda de premsa a la que ha assistit la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán i el director del Gran Teatre Armando Vila.

maria-beltranEn total hi ha més de 50 cites programades per a aquests sis primers mesos d’any, el que suposa un acte cada tres dies i mig sense comptar els assajos i els muntatges, amb diferents disciplines com ara teatre clàssic, teatre escolar i familiar, dansa, grans produccions, música i lírica entre programació pròpia, privada i cessions a col·lectius socials per a actes de caràcter no lucratiu i benèfic.

«Crec que és una programació molt completa. Hem tractat de posar les obres els divendres per la nit quan ha estat possible, perquè volem que s’eduque en vindre al Gran Teatre i utilitzar aquest gran edifici que moltes vegades està desaprofitat», ha explicat la regidora de Gran Teatre en la seua intervenció, al temps que ha incidit que «és una programació per a tots els públics, que era el que se pretenia».

Les obres més destacades tindran lloc el proper mes en abril, amb la representació el divendres 25 de l’obra «Cinco hora con Mario» de Miguel Delibes, amb la interpretació de Lola Herrera; i en juny, el dia divendres, 5 amb l’obra «Viejo amigo Cicerón» d’Ernesto Caballero i interpretada per Josep Maria Pou. El dia 19 d’abril, a més, hi haurà un teatre monòleg de Santi Rodríguez titulat «Infarto ¡No vayas a la luz!». També destaca en el mes de març la representació de «El lago de los cisnes» de Tchaikovsky, a càrrec del ballet de Sant Petersburg amb la participació de l’orquestra Olympic Symphony.

teatre-maria-armando-3D’altra banda cal destacar també que el Festival MiL, «Música i Lletra» de cançó d’autor també tindrà continuïtat en aquest any 2020, i es celebrarà del 21 al 30 de maig al Gran Teatre i a altres espais MiL. Es tractarà de la cinquena edició del certamen, el que el consolida com a referent de la cançó d’autor a la Comunitat Valenciana.

La programació ofereix en febrer teatre clàssic amb «La discreta enamorada» de Lope de Vega, representada per Corrales de Comedias de Almagro (divendres 14) i l’obra «Per davant i per darrere» de Michael Frayn, dirigida per Alexander Herold (divendres 21). En març es representarà «Perdidos entre dinousarios» (dissabte 7) i a més del ballet també hi haurà dansa el dia 25, en una iniciativa del programa «Ballem!», i una representació de «La Passió» a càrrec de Teatre de la Lluna (diumenge 29). Per últim, el «Ballem! 2020» tindrà lloc el divendres 3 i dissabte 4 d’abril, amb un espectacle intergeneracional com a resultat d’un projecte intercentre de dansa, música i disseny.

Pel que fa a altres esdeveniments i activitats locals, aquest mes de gener estan tenint lloc les presentacions de les falles de Xàtiva, que conclouran el cap de setmana de l’1 i el 2 de febrer amb l’exaltació de les Falleres Majors Patricia Viñes i Marives Puchades. A més a més les diferents organitzacions musicals i socials de la ciutat ocuparan l’espai al llarg d’aquests mesos amb més d’una desena d’activitats ja programades.

teatre-maria-armando-2El director del Gran Teatre, Armando Vila, ha destacat per la seua part «l’enorme treball que es fa pel Teatre Escolar, per tractar de crear la costum d’anar al Teatre». Entre gener i juny es representaran 20 funcions de teatre escolar per a tots els nivells educatius, des d’infantil fins a secundària i batxillerat, i en diferents llengües com ara valencià, castellà i anglès. A més a més també ha destacat que continua la col·laboració amb la companyia del Corrales de Comedias de Almagro, iniciada fa alguns anys, i que l’any passat va reunir a més de dos mil escolars.

Els preus seran populars i oscil·laran entre els cinc i els quinze, exceptuant el ballet El Lago de los Cisnes, que tindrà un preu de 24 euros -19,5 amb descomptes- ja que es tracta d’una producció de ballet clàssic que comptarà amb orquestra en directe. Les entrades de quasi totes les actuacions estaran disponibles a partir del proper dilluns 20 de gener a la plataforma digital Instanticket i als llocs de venta habituals.

A més a més es continua un any més amb Platea, el circuit del Ministeri de Cultura i del Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música que permet portar obres de prestigi, i amb el projecte gratuït Amants del Teatre, del que ja formen part 720 persones i que compta amb descomptes i informació personalitzada, podent apuntar-se a la web del Gran Teatre.


En Castellà:

Más de una cincuentena de citas llenarán el Gran Teatre durante el primer semestre del 2020

Reconocidos artistas como ahora Lola Herrera o Josep Maria Pou actuarán en Xàtiva y se consolida el Festival MiL con su quinta edición

El Ayuntamiento de Xàtiva ha presentado hoy la programación teatral de este primer semestre de 2020, en una rueda de prensa a la que ha asistido la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán y el director del Gran Teatre Armando Vila.

En total hay más de 50 citas programadas para estos seis primeros meses de año, lo que supone un acto cada tres días y medio sin contar los ensayos y los montajes, con diferentes disciplinas como por ejemplo teatro clásico, teatro escolar y familiar, danza, grandes producciones, música y lírica entre programación propia, privada y cesiones a colectivos sociales para actos de carácter no lucrativo y benéfico.


«Creo que es una programación muy completa. Hemos tratado de poner las obras los viernes por la noche cuando ha sido posible, porque queremos que se eduque en venir al Gran Teatro y utilizar este gran edificio que muchas veces está desaprovechado», ha explicado la regidora de Gran Teatre en su intervención, al tiempo que ha incidido que «es una programación para todos los públicos, que era lo que se pretendía».


Las obras más destacadas tendrán lugar el próximo mes en abril, con la representación el viernes 25 de la obra «Cinco hora con Mario» de Miguel Delibes, con la interpretación de Lola Herrera; y en junio, el viernes día 5 con la obra «Viejo amigo Cicerón» de Ernesto Caballero e interpretada por Josep Maria Pou. El día 19 de abril, además, habrá un teatro monólogo de Santi Rodríguez titulado «Infarto ¡No vayas a la luz!». También destaca en el mes de marzo la representación de «El lago de los cisnes» de Tchaikovsky, a cargo del ballet de San Petersburgo con la participación de la orquesta Olympic Symphony.

Por otro lado hay que destacar también que el Festival Mil, «Música y Lletra» de canción de autor también tendrá continuidad en este año 2020, y se celebrará del 21 al 30 de mayo en el Gran Teatre y en otros espacios Mil. Se tratará de la quinta edición del certamen, lo que lo consolida como referente de la canción de autor en la Comunidad Valenciana.


La programación ofrece en febrero teatro clásico con «La discreta enamorada» de Lope de Vega, representada por Corrales de Comedias de Almagro (viernes 14) y la obra «Per davant i per darrere» de Michael Frayn, dirigida por Alexander Herold (viernes 21). En marzo se representará «Perdidos entre dinousarios» (sábado 7) y además del ballet también habrá danza el día 25, en una iniciativa del programa «Ballem!», y una representación de «La Pasión» a cargo de Teatro de la Luna (domingo 29). Por último, lo «Ballem! 2020» tendrá lugar el viernes 3 y sábado 4 de abril, con un espectáculo intergeneracional como resultado de un proyecto intercentros de danza, música y diseño.


En cuanto a otros acontecimientos y actividades locales, este mes de enero están teniendo lugar las presentaciones de las fallas de Xàtiva, que concluirán el fin de semana del 1 y el 2 de febrero con la exaltación de las Falleras Mayores Patricia Viñes y Marives Puchades. Además las diferentes organizaciones musicales y sociales de la ciudad ocuparán el espacio a lo largo de estos meses con más de una decena de actividades ya programadas.


El director del Gran Teatro, Armando Vila, ha destacado por su parte «el enorme trabajo que se hace por el Teatro Escolar, para tratar de crear la costumbre de ir al Teatro». Entre enero y junio se representarán 20 funciones de teatro escolar para todos los niveles educativos, desde infantil hasta secundaria y bachillerato, y en diferentes lenguas como valenciano, castellano e inglés. Además también ha destacado que continúa la colaboración con la compañía de Corrales de Comedias de Almagro, iniciada hace algunos años, y que el año pasado reunió a más de dos mil escolares.


Los precios serán populares y oscilarán entre los cinco y los quince, exceptuando el ballet El Lago de los Cisnes, que tendrá un precio de 24 euros -19,5 con descuentos- puesto que se trata de una producción de ballet clásico que contará con orquesta en directo. Las entradas de casi todas las actuaciones estarán disponibles a partir del próximo lunes 20 de enero en la plataforma digital Instanticket y en los lugares de venta habituales.


Además se continúa un año más con Platea, el circuito del Ministerio de Cultura y del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música que permite traer obras de prestigio, y con el proyecto gratuito Amants del Teatre, del que ya forman parte 720 personas y que cuenta con descuentos e información personalizada, pudiendo apuntarse en la web del Gran Teatro.

No hay comentarios

Dejar respuesta