El gascó Primaël Montgauzí triomfa al certamen de Joves Intèrprets del festival MiL amb tres premis

El «MiL Descobreix» ha comptat aquest any amb una trentena de propostes, majoritàriament de dones, i amb participació internacional

El cantautor de Gascunya (França) Primaël Montgauzí es va alçar com a gran triomfador del certamen de Joves Intèrprets del Festival MiL amb la consecució de tres premis amb el seu tema «Caminant»: premi a la millor cançó en català, premi a millor música i premi del públic.

Les cançons de Montgauzí estan escrites en gascó (dialecte de l’occità), tot i que també trobem en el seu repertori peces en francità, francés i català. L’artista ha estat des de ben menut acompanyat de guitarra, piano i acordió. Al 2017 i 2020 va rebre, per part de l’Acadèmia dels Jocs Florals de Tolosa, dues medalles vermelles de «cançó poètica» per la lletra de dues de les seues cançons.

D’altra banda, el premi a la millor cançó en altres llengües va ser per a la jove cantautora malaguenya Ángela González amb la cançó «Nana de la mentira». L’artista andalusa de 23 anys ha aconseguit, malgrat la seua curta trajectòria, diversos premis en molts altres certàmens estatals i internacionals. Molt vinculada al carnestoltes, ha participat en moltes comparses de Màlaga i ha representat l’espectacle «Mujer tenía que ser», en el qual es reivindica el paper de la dona en aquesta festivitat.

Per últim, el premi a la millor lletra va ser per a Anna Barrufet amb la cançó «La por al res».

El certamen MiL Descobreix ha comptat aquest any amb una trentena de propostes i amb participació internacional, ja que s’han presentat treballs des de tot l’estat i també des de França, i amb una presència majoritària de dones. La gala de cloenda va tindre lloc el passat dissabte i va comptar amb la participació del cantautor Toni de l’Hostal.

No hay comentarios

Dejar respuesta