El Festival Música i Lletra exhaureix entrades per a la nit de Pep Gimeno ‘Botifarra’

El Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2023, del 21 d’abril al 11 de juny, ha penjat el cartell d’entrades exhaurides per a la nit de Pep Gimeno ‘Botifarra’. Una de les grans veus del país, i de Xàtiva, no podia faltar al festival presentant el seu nou treball Ja ve l’aire! recuperant cançons de treball i de magatzem, sobretot de dones. I així li han reconegut els seus veïns i veïnes que ompliran el Gran Teatre de Xàtiva per sentir-lo cantar. El seu serà un concert únic, jugant a casa, mentre que la resta d’espectacles, seguint la formula del MiL, seran nits dobles. El Festival Música i Lletra, que enguany creix i suma una nit de concerts, omplirà la ciutat de música també amb Pau Vallvé, La Maria, Quico Pi de la Serra, Clara Andrés, Judit Neddermann, Maria Hein i Andreu Valor. El Festival Música i Lletra està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic, Feliu Ventura. Les entrades estan a la venda a les taquilles i a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

La segona nit serà de Pau Vallvé, el cantautor català que està omplint un auditori rere l’altre i que ens portarà també nou treball, 🙂. La seua proposta més positiva, rítmica i de bon rotllo. Tocarà la mateixa nit que la veu revelació del cant valencià, La Maria, qui presentarà el seu brutal disc debut L’assumpció en el que proposa una evolució a la música d’arrel sense perdre’n les bases. El tercer divendres serà per un gran clàssic, Quico Pi de la Serra i el seu 24è treball Cançons de Combat, un recull del grans himnes immortals. Tocarà amb Clara Andrés que ens presentarà el seu multipremiat Capfico. Un treball resultat de la complicitat entre ella i Estela Tormo, cantant i compositora del grup alcoià Júlia. La nit més femenina vindrà de la mà de Judit Neddermann, que ens presentarà en exclusiva al País Valencià el seu nou àlbum, encara no publicat a Catalunya i del que no podem explicar res, més enllà que ballarà entre la música brasilera i el folklore ibèric. Serà la mateixa nit que Maria Hein, jove mallorquina que ja s’ha guanyat el cor de l’illa, ens presentarà el seu debut discogràfic, Continent i contingut, produït per Ferran Palau. Tancarà el festival un diumenge, el concert d’Andreu Valor, que ens comparteix el seu nové àlbum, Un nou món. Un treball eclèctic amb una vestimenta sonora renovada de folk-indie nord-europeu i temes que ens apel·len a creure en les utopies.

El festival manté la paritat als escenaris sense renunciar a la qualitat, demostrant que és possible, i repetirà les noves localitzacions estrenades l’any passat. Hi haurà concerts al Gran Teatre de Xàtiva, així com al claustre de Sant Domènec i al Palasiet. L’edició també manté els preus populars, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats, i com ja és marca de la casa serà plataforma de llançament de nous talents. El MiL Descobreix: VI certamen de Joves Cantautores/rs repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix en edicions anteriors són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Primaël Montgauzí o Lia Sampai.

No hay comentarios

Dejar respuesta