El festival Música i Lletra de Xàtiva continua divendres amb Borja Penalba i Júlia Colom

· La segona jornada del festival Música i Lletra reunirà a Xàtiva les propostes de Borja Penalba i la mallorquina Júlia Colom en un concert doble el divendres 17 de maig
· El festival es desenvolupa en sis jornades, del 12 de maig al 14 de juny, i les entrades ja estan a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva

Xàtiva 08/05/2024 – Els concerts del valencià Borja Penalba i la mallorquina Júlia Colom protagonitzaran la segona jornada del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2024, el proper divendres 17 de maig al Gran Teatre de Xàtiva a les 22.00 hores. El festival MiL enguany té lloc en sis jornades, espaiades del 12 de maig al 14 de juny. Un any més, la programació del MiL deixa espai a expressions molt diverses de la cançó d’autor, des de les propostes consolidades a les veus més innovadores i les sonoritats més originals. De nou, alguns dels concerts s’agrupen en propostes dobles per oferir al públic l’oportunitat de conèixer nous artistes.

La segona data destacada del Música i Lletra arribarà el divendres 17 de maig al Gran Teatre de Xàtiva amb els espectacles de la mallorquina Júlia Colom i el treball més personal del valencià Borja Penalba, Giròvag. Júlia Colom presentarà al MiL ‘Miramar’, el seu celebrat disc i debut amb peces de creació pròpia i d’altres d’origen popular i una autèntica reivindicació de la transmissió oral i de les múltiples vides que poden viure els cants. Giròvag és el projecte més personal del músic i compositor Borja Penalba, un viatge en primera persona on es despulla i un disc existencial que acaba de sortir i arriba al festival MiL amb tota la intensitat i l’eclecticisme de l’artista.

El Festival Música i Lletra està organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Les entrades estaran a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva i a la taquilla física del teatre de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores. L’edició d’enguany també manté els preus populars, amb entrades de 8 a 15€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats.

El primer dels concerts que encetava la programació d’aquesta edició del MiL, amb el doble concert de Carles Dénia i Esther, va exhaurir les localitats disponibles en només dos dies i va ser tot un èxit de públic i acollida.

El festival
El diumenge 26 de maig tindrà lloc al CCX la proposta de Carles Belda & Sanjosex, emmarcat en la celebració del MiL Descobreix: VII Certamen de Joves Cantautores/rs. El diumenge 2 de juny arribarà al Gran Teatre de Xàtiva el conegut músic i productor Nacho Mañó, guardonat amb el Premi d’Honor als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2023, que presenta juntament amb Gisela Renes el seu espectacle ‘Câsa’. La cirereta del pastís d’aquesta edició del festival la posarà el portugués Salvador Sobral el dissabte 8 de juny al Gran Teatre, amb ‘Timbre’, el seu esperat retorn discogràfic. Finalment, el punt final del festival serà el 14 de juny, un moment per descobrir les veus de la catalana Maio i el bertzolari (versador) basc Jon Maia.

La il·lustradora valenciana Eixa, nom artístic d’Isa Ruiz Benavent, ha estat enguany l’encarregada d’expressar visualment l’essència del MiL, amb una il·lustració que juga amb la idea estellesiana de ‘la clau que obri tots els panys’, un al·legat per la funció múltiple de la música a les nostres vides: com a expressió, com a eina de lluita, com art viu i com a detonadora d’emocions.

A més, el festival Música i Lletra continua apostant en aquesta edició pel llançament de nous talents i el MiL Descobreix: VII Certamen de Joves Cantautores/rs repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix en edicions anteriors són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Amic dels Cirerers o Lia Sampai. L’entrega dels premis se celebrarà prèviament al concert Carles Belda & Sanjosex, el diumenge 26 de maig al CCX.

Un festival consolidat
El MiL es consolida any rere any amb cartells aplaudits tant pel públic com per la crítica. Entre els noms que han passat per les seues darreres edicions hi ha veus com Maria Arnal i Marcel Bagès, Vicent Torrent, Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, Núria Graham, Paco Ibañez, Clara Peya, Pau Vallvé o Pep Gimeno ‘Botifarra’ entre d’altres. Els il·lustradors valencians dels cartell també formen part dels artistes del festival i les seues gràfiques han estat en mans de Clara Iris, Carles UbeEfe, Elías Taño, Xavier Sellès o Helga Ambak. En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor a casa nostra, amb visió de servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.

No hay comentarios

Dejar respuesta