El departament de salut Xàtiva-Ontinyent i FISABIO promouen reduir l’ús de guants

• La guia remarca en els supòsits en què optar pel llavat de les mans per a disminuir l’ús dels guants
• Esta iniciativa s’emmarca en el Dia Mundial de la Higiene de Mans que se celebra el 5 de maig

Xàtiva (03.05.24) L’àrea d’Innovació de FISABIO en el departament de salut Xàtiva Ontinyent publica una guia per a professionals sanitaris que promou una utilització correcta dels guants amb la finalitat de reduir el seu consum.

La guia que es presenta tots els professionals sanitaris, recorda que l’ús de guants no substituïx al llavat de mans i remarca en això explicant al detall quan hem de llavar-nos les mans per a aconseguir una reducció del nombre de guants utilitzats.

Esta recomanació coincidix en temps amb la commemoració del Dia Mundial de la Higiene de Mans a què s’ha sumat la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals i el Servici de Medicina Preventiva amb l’emissió de missatges sobre la importància de la higiene de mans i la difusió d’esta guia en la intranet professional del departament.

La guia busca conscienciar els professionals sobre un cuso correcte dels guants i únicament quan resulta necessari, recordant també, que una correcta higienització de mans pot ser prou de vegades.

És per això que s’ha considerat la importància de recordar als professionals sanitaris els moments en què s’ha de realitzar una higiene de mans durant l’assistència directa al pacient, casos en què es pot prescindir de l’ús de guants, contribuint a reduir la producció residus i per tant també a la reducció de l’empremta de CO2, en la qual cosa este departament porta diversos anys treballant.

La guia està a l’abast de tots els professionals del departament des del seu intranet professional (INFON-TE) i poden descarregar-se-la en els seus dispositius mòbils també a través de codis QR que es va a distribuir entre tots els servicis i unitats.

Este projecte de la Fundació FISABIO en el departament Xàtiva-Ontinyent compta amb el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE) i el segell europeu Green Health Innovation HUB, ambdós amb finançament dels Fons Europeus.

En la confecció d’este document professional s’ha implicat també la direcció d’infermeria, diercció d’atenció primària, Servici d’Urgències Generals i zeladores i zeladors.

No hay comentarios

Dejar respuesta