El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent dona la benvinguda als nous residents

Hui ha tingut lloc l’acte de benvinguda als nous residents que han triat el Departament per a finalitzar el seu període formatiu MIR, EIR o PIR.

Es tracta de 23 mediques i 4 metges, una psicòloga clínica i sis infermeres, quatre de l’especialitat de Família i Comunitària i dos comares. Este personal en formació romandrà en el departament durant quatre anys en què culminarà la seua formació especialitzada en les àrees hospitalàries d’Anestèsia, Oftalmologia, Cirurgia General, Pediatria, Psiquiatria i Medicina Del Treball. En concret onze d’estos facultatius i sis infermeres es formaran en Medicina de Família i Comunitària en els centres de salut d’atenció primària i la resta en àrees d’especialitats hospitalàries.

Enguany, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent compta amb dos centres docents més i dos places més de residents, per a acollir metges en la seua formació especialitzada. Es tracta del centre de salut de l’Olleria i el centre de salut de Xàtiva que acullen des de fa unes setmanes a este personal facultatiu i d’infermeria en formació.

En l’acte de benvinguda, la Gerent del departament Margarita Llaudes ha agraït la seua elecció i preferència d’este Departament on desenrotllaran els seus quatre anys de residència. Llaudes ha destacat que “tenim característiques que fan que la formació clínica dels residents siga atractiva ja que la població del departament els permet formar-se tant en l’àmbit rural com a urbà”.También els ha destacat el potencial innovador i d’investigació del departament i els ha animat a “implicar-se i dur a terme estudis d’investigació i innovació que són fonamentals per a la millora d’un departament com Xàtiva-Ontinyent”. Llaudes ha insistit en el valor que aporta la investigació i el fet que “per tots és sabut que la investigació i la innovació són el futur cap al camina camina una sanitat de qualitat”.

La gerència ha dit també que és intenció del Departament anar incrementant anualment el nombre de places per a residents així ha anunciat que l’any que ve va a comptar-se per primera vegada amb una plaça de metge/a resident en l’especialitat de traumatologia i cirurgia ortopèdica.

També han pres la paraula alguns dels nous residents que ja s’han incorporat i han pogut explicar els motius que els han fet triar este departament. En alguns casos la proximitat amb els seus domicilis de residència i en altres les ganes de conéixer nous hospitals i centres de salut allunyats de les grans urbs i dels grans complexos hospitalaris com a estímul per a la seua formació.

El president de la comissió de docència del departament Vicente Domingo ha mostrat les possibilitats de créixer professionalment en el departament sanitari, donant especial relevandia a les seues característiques per a la formació clínica així com per al desenrotllament en l’àmbit de la investigació i la innovació.

No hay comentarios

Dejar respuesta