El CAX orientació participa per primera vegada en el campionat d’Espanya

Els orientadors xativins tornem molt satisfets dels resultats de les tres proves que se celebraren per les serres i la ciutat d’Alobarrasí (Terol).

Aquest cap de setmana del 25 i 26 de setembre se celebrava el Campionat d’Espanya d’Orientació(CEO) per la Serra d’Albarrasí (Terol) que va estar organitzat pel club IBON. Fins a 23 orientadors xativins es desplaçaren a Albarrasí per a participar en alguna de les proves del CEO 2021 om el color roig de la seua samarreta es va fer molt visible.

 Cal recordar que en el Campionat d’Espanya d’Orientació van participar més de 1.550 orientadors i es donaren cita 113 clubs de tota Espanya. En aquesta prova tots els clubs competeixen entre sí, sense distinció de quina divisió es troben. Les tres proves que se celebraren van ser la Mitja Distància que va transcorre per les serres de Torres d’Albarrasí, una carrera ràpida que travessava molts tàlvegs i esperons; una altra va ser l’espectacular Sprint pels carrers medievals de la vila d’Albarrasí, amb un laberint de carrers, carrerons, escales i amb forts desnivells; i, finalment la prova de Llarga Distància en la zona de Bezas, una carrera molt exigent que ens va sorprendre agradablement, amb zones de grans conglomerats de pedra, profunds barrancs i grans desnivells que no permetien fer cap error en la lectura del mapa.

Després de les tres proves, el CAX Orientació format per Paco Aragón, Paco Benito, Neus Carboneras, Pepe Prats, Carles Sànchez, Edu Sanchis i Vicent Vercher es pot sentir més que satisfet dels resultats del grup, ja que va poder aconseguir un total de 819.57 punts la qual cosa li va permetre classificar-se en la 59ª posició. A nivell individual també es van aconseguir molts bons resultats, ja que dos orientadors del club van entrar en el Top 10 de la seua categoria, Paco Aragón es classificava en la 9ª posició en la categoria M-21B i Pepe Prats en la 10ª posició en la categoria M-35B. Altres resultats finals va ser: en F-40, Neus Carboneras en la posició 45; en M-21B, Edu Sanchis en la posició 16 i Paco Benito en la 33; en M-40, Vicent Vercher es classificava en la posició 43 i Carles Sànchez en la 68.

El CAX Orientació també va participar en les categories Open, que són de promoció de l’esport de l’orientació. Destaca l’actuació en l’Open Taronja, on Domi Fraile es classificà en la 15ª posició i Lucia Cucarella en la 72ª. Però, sobretot ens va agradar la participació dels més menuts del club en les diverses proves del CEO 2021, ja que tenen unes edats que van dels 5 als 10 anys, que acompanyats d’algun dels nostres orientadors van agafant confiança amb la utilització de la brúixola i el mapa i interpretar els símbols que hi observen per a una bona navegació en carrera. Tots ells van participar en la categoria inicial d’Open Groc, on Arnau Benito va finalitzar les tres proves i acabava en la 8ª posició. També van participar Martin Aragón, Vera Aragón, Inés Aragón, Aitana Benito, Alba Prats, Arnau Prats, Éric Sànchez, Irene Sanchis, Sofia Sanchis i Asier Vercher. Tots ells donaren molt de colorit a la carrera sprint pels carrers d’Albarrasí.

Aquesta prova de la CEO 2021 també era puntuable per a la classificació de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO). Cal recordar que la LEO està dividida en 4 divisions (Honor, 1ª, 2ª i 3ª) on en les tres primeres participen 25 equips en cadascuna. En 3ª divisió, que és on es troba el CAX Orientació participen la resta d’equips, en l’actualitat estan competint un total de 54 clubs. En la prova de Mitja Distància quedà en 2ª posició i en la de Llarga Distància en 9ª posició. En total, entre les dues proves va sumar 596.02 punts, cosa que li permet pujar 6 llocs en la classificació i situar-se amb 1.359.23 punts i l’11ª posició de la classificació després de celebrar-se 4 jornades.

S’ha acabat el mes de setembre, però comença un final de temporada ple de competicions. Aquest primer cap de setmana d’Octubre, el CAX Orientació es desplaça fins a la Regió de Múrcia, en concret a la Sierra del Puerto en Calasparra, on se celebra la 4ª prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) i la 3ª prova de la Lliga del Sud-Est (LSE). Cal recordar que el CAX Orientació ocupa la 12ª posició en la LACV amb 683.41 punts,  i la 20ª en la LSE amb 327.51 punts.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − tres =