Amb motiu del dia Mundial Sense Tabac el Centre de Salut Pública del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat un concurs entre els centres escolars per a fomentar la disminució del consum de tabac i previndre el tabaquisme entre els més jóvens.

Enguany el centre docent guanyador ha sigut el Col·legi Cervantes de Canals on el seu alumnat de primer d’ESO ha obtés el premi per l’elaboració d’un audiovisual que tracta la problemàtica de l’addicció al tabac i les seues conseqüències. El treball premiat es tracta d’un curtmetratge que davall el títol “ Volgut Fumador” s’aproxima als jóvens utilitzant cançó “Tacons Rojos” de Sebastián Yatra mentres es mostra les problemàtiques que ocasiona l’addicció al tabac, la importància de previndre el seu consum així com la necessitat de comptar amb ferramentes de suport que eviten l’inici del seu consum com a punt més fort en la lluita contra el tabaquisme.

L’alumnat guanyador rep este premi hui en forma d’adquisició de material escolar per a tot el Centre docent i li permet participar en el concurs d’àmbit Comunitat Valenciana que organitza el la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. L’acte d’entrega del premi s’ha realitzat en el centre docent de Canals amb la presència de la gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes i el director a de Salut Pública Guillermo Jorques així com per l’àrea mèdica i d’infermeria de salut pública responsable de la Promoció de la salut.

Dónes de fa mes de 20 anys la direcció de Salut Pública i Addiccions exercix l’activitat “d’Aula del Tabac” que te com a objectiu fonamental fomentar la disminució de la iniciació en el consum de tabac. Este aula és presenta en format virtual a què pot accedir-se tant docents com alumnat i, a través de noves metodologies i utilitzant els noves tecnologies de la comunicació, oferir ferramentes per a abordar d’una forma efectiva la necessitat de connectar amb la població mes susceptible d’iniciar-se en el consum de tabac.

No hay comentarios

Dejar respuesta