El Club Bàdminton Xàtiva torna del Campionat Autonòmic amb 9 medalles

Els xativins aconsegueixen 3 ors, 2 plates i 4 bronzes

El diumenge 14 d’abril es va celebrar en la localitat de València el Campionat Autonòmic de les categories Sub-19 i Sènior, el Pavelló Municipal Fuensanta va reunir un total de 93 participants de 14 clubs de la comunitat. El Club Bàdminton Xàtiva comptava amb huit esportistes inscrits, però finalment van participar sis per les baixes de Santiago Villanueva i Juan Carlos Hintze per lesió i malaltia respectivament. Malgrat les dues baixes els esportistes xativins van aconseguir un total de 9 medalles en finalitzar la jornada.

Comencem la nostra crònica per la categoria Sub-19, concretament amb la prova de dobles femení on va participar l’esportista Andrea Orquín junt Soraya Gandia del C.B Énguera. La parella va aconseguir superar la fase de grup en primera posició aconseguint el passe a semifinals on van tindre un partit complicat enfront de la parella enguerina composta per Vega Calatayud i Ivayla Valentinova, en el qual després de tres sets ajustats van aconseguir imposar-se per 20-22, 21-13 i 21-18. En la final van tornar a creuar-se amb la parella del C.B Sant Ferran de València, formada per Julia Albertos i Ángela Viray, a la qual ja havien vençut en la fase de grup, però en aquesta ocasió la història anava a ser diferent perquè Andrea i Soraya no van eixir a la disputa de la final amb la seguretat necessària i no aconseguien imposar el seu joc de manera contínua tenint molts alts i baixos en els sets, això els porte a disputar la final a tres sets per a acabar cedint per 21-12, 16-21 i 21-12, per a penjar-se una plata que fa gust de poc perquè el seu nivell és molt major del demostrat al llarg de la passada jornada dominical.

En la prova d’individuals, malgrat recuperar les bones sensacions en el joc per part de la xativina respecte a l’últim màster, no va ser suficient per a superar a Sara Llopis en la ronda de huitens de final, on l’alacantina la supere per 21-13 i 21-12.

Ens centrem a continuació en la categoria sènior on es van concentrar les huit medalles restants aconseguides. Comencem per la categoria SV++ on Carlos Martínez va aconseguir imposar-se en les proves d’individual i de dobles masculins, sumant dos nous ors al seu gran palmarés.

En la prova d’individual guanye amb solvència tots els partits del seu grup sense cedir cap set. I en la prova de dobles va jugar la final enfront del duo format per Luciano Martínez i Jesús Prieto, al qual van superar per 21-15 i 21-11, alçant-se amb una nova medalla d’or.

Passem a la categoria C2 on José Luis Llopis va accedir fins a les semifinals on va caure enfront d’Ángel Moreno en una disputada trobada on el xativí va mantindre la pressió fins a l’últim ral·li cedint per un doble 21-15 que li va valdre la medalla de bronze. En la prova de dobles masculí va formar parella amb Antonio Jover del C.B Sant Ferran de València aconseguint un nou bronze.

Torn ara per a la categoria B1-B2, on en la prova de dobles femení Mª José Mompó i Mónica Manrique (C.B Sant Ferran València) van aconseguir imposar-se en la final per 21-9 i 21-19 a la parella del C.B El Campello formada per María Dolores López i María Poveda, aconseguint d’aquesta manera l’or.

En aquesta mateixa categoria, però en la prova de dobles mixt, la parella xativina formada per Julio Martín i Mª José Mompó van aconseguir classificar-se com a primers de grup i accedir al quadre final on van superar en semifinals al duo integrat per Gary Clark i Patricia Gomis, per a passar a la final que els va enfrontar a Iván Gallardo i Mª Jesús Almagro, guanyant aquests últims per 21-13 i 21-15. Els xativins van aconseguir una nova medalla de plata.

Tanquem les proves de dobles, amb el doble masculí, on Julio Martín i Juan Antonio López van aconseguir el bronze després de cedir en les semifinals enfront de la parella formada per Iván Soler i Mikhail Sychev, per 21-17 i 25-23, amb un emocionant i igualat segon set, on Juliol i Juan Antonio van estar molt prop de forçar el tercer i definitiu set. D’altra banda, Daniel Meseguer va formar parella amb Pablo Lafuente del C.B Alboraia, però no van poder superar amb èxit la fase de grups.

I, per a finalitzar, tanquem aquesta crònica amb la prova d’individuals de la categoria B1-B2 on Daniel Meseguer va aconseguir el bronze després de cedir en semifinals enfront de David Ramal.

Al final de les trobades es va procedir al lliurament de trofeus per part del president de la Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana i del president del Club Bàdminton Sant Ferran de València.

Bronze per a Vicente Ferrer en el Màster Sènior de Medina del Campo

El passat cap de setmana el jugador del C.B Xàtiva, Vicente Ferrer es va desplaçar fins a la localitat castellanolleonesa de Medina del Campo per a participar en el Màster Nacional Sènior que es va disputar en el pavelló del Poliesportiu Pablo Càceres i que va reunir en la localitat val·lisoletana a un total de 154 esportistes de 63 clubs de tot el territori nacional.

L’esportista xativí va tornar a realitzar un gran torneig aconseguint el bronze en la prova de dobles masculí i una merescuda cinquena plaça en la prova d’individual. A continuació, detallem la seua marxa al llarg dels dos dies de competició.

En la prova d’individuals Vicente Ferrer tranquil enquadrat en el grup d’on va aconseguir una valuosa segona plaça que li va donar el passe als huitens de final on es va enfrontar a José Manuel Bartolomé del C.B Laguna una trobada que es va anotar el xativí per 21-10 i 21-18 per a accedir a quarts de final on es va veure les cares amb un dels favorits, Abel Hernández, que va voler evitar sorpreses i es mostra molt forta des de l’inici i superar a Vicente per 21-12 i 21-6 deixant al xativí que un meritori 5é lloc.

En la prova de dobles va competir formant parella amb Alberto Pascual (Independent), partint tots dos novament des del grup D, on van classificar, en segon lloc, aconseguint accedir des d’ací als quarts de final on es tindrien a veure les cares amb els caps de sèrie número dos del torneig.

Ja en la ronda de quarts es van enfrontar com era previsible contra la parella número dos, formada per Manuel Molina i Antonio Jesús Rodríguez, que va haver de veure’s forçada a retirar-se en els compassos inicials del partit per lesió d’un dels seus components. D’aquesta manera Vicent i Alberto van arribar a la semifinal on es van creuar amb el duo compost per José Manuel Bartolomé i Isaac Martin, en un igualadíssim trobada que s’allargue per damunt dels 50 minuts i que es va decidir en tres sets per 21-17, 16-21 i 21-19. D’aquesta manera Vicent i Alberto quedaven fora de la disputa de la final després d’un partit trepidant i que va poder caure del costat de Vicent i Alberto, no obstant això, aconsegueixen una meritòria tercera plaça en un Màster Nacional.

3a Jornada Provincial dels «Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana» en la categoria benjamí

Dissabte passat 13 d’abril el jugador del C.B Xàtiva Aarón Fasanar va viatjar fins a la localitat d’Énguera per a prendre part en la tercera jornada provincial dels «Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana» en la categoria benjamí que va reunir 20 esportistes en les instal·lacions municipals del Pavelló Jaime Alegre.

Una jornada matinal de bàdminton que es va iniciar a les 9.00h del matí on els esportistes van compartir un calfament conjunt i posteriorment sobre les 9.20h es va iniciar la disputa de les diferents trobades. En la prova d’individuals el xativí va aconseguir una victòria en els dos partits jugats i posteriorment en la prova de dobles formant parella amb el seu company Adolfo Costa (AMPA Aiora) van aconseguir sumar dues victòries més ampliant la seua bona ratxa de joc i resultats en els dobles.

Després d’aquesta jornada es donaran a conéixer els esportistes classificats per a la disputa del Campionat Provincial dels JJEE que es disputarà el pròxim 11 de maig en la localitat de Xàtiva.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Campionat Autonòmic Sub-11, Sub-15 i Absolut.

El diumenge 21 d’abril la localitat de Xàtiva es converteix en l’epicentre del bàdminton de la Comunitat Valenciana amb la disputa del Campionat Autonòmic en les categories Sub-11, Sub-15 i Absoluta. Aquest esdeveniment reunirà en les instal·lacions del Pavelló Municipal Francisco Ballester a 97 esportistes de dotze clubs de la comunitat, des de les 9.00h competiran per aconseguir estar en el més alt del podi al final de la jornada.

El Club Bàdminton Xàtiva comptara amb la presència de diversos esportistes, que representaren als xativins en les categories Sub-15 i absoluta.

No hay comentarios

Dejar respuesta