El CAX Orientació participa en el Campionat Autonòmic de Sprint en Xixona

Amb el nom “Pous de neu” Muntanyes alacantines, el Club CEAM-O Ibi ha organitzat el 18 i 19 de setembre, el I Trofeu d’Orientació Ciutat de Xixona i el XIII Trofeu d’Orientació Vila d’Ibi, en els quals, el CAX Orientació ha participat. Aquestes proves corresponen a la 2ª i 3ª prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) i a la 2ª i 3ª prova de la Lliga del Sud-Est (LSE), a més a més, la prova de Xixona corresponia al Campionat Autonòmic de Sprint de la Comunitat Valenciana. En aquestes proves han participat al voltant d’uns 550 orientadors. L’equip del CAX Orientació que es va desplaçar fins a Xixona i Ibi va estar format per Paco Aragón, Oscar Barberà, Paco Benito, Neus Carboneras i Vicent Vercher i en categories d’Open per Martín Aragón, Vera Aragón, Aitana Benito, Domi Fraile i Asier Vercher.

El dissabte 18 de setembre, per la vesprada, es va celebrar el Campionat Autonòmic de Sprint, corresponent al I Trofeu d’Orientació Ciutat de Xixona, que va transcórrer pel nucli antic, per un laberint de carrerons i escales enrevessades, amb cert desnivell ja que discorria prop de la muntanya on se situa el castell. Tot això va obligar als orientadors a mantenir la concentració per fer una bona tria de la ruta a seguir. En aquesta prova sols va participar Òscar Barberà representant al CAX Orientació, que arribava en una magnifica 5ª posició en la M-21B.

La jornada del diumenge es disputava, en la zona de la Carrasqueta, el XIII Trofeu d’Orientació Vila d’Ibi, en la modalitat de carrera llarga. El terreny que es trobaren els orientadors, situat entre els 900 i 1.100 m., presentava un desnivell de suau a moderat, on abundaven pins i coscolls en gairebé la totalitat de l’àrea de la competició. Malgrat que les àrees de bosc tenien una bona progressió o penetrabilitat, a causa de l’últim temporal que va assotar l’àrea mediterrània, molts arbres havien caigut, amb la qual cosa en algunes zones la velocitat de carrera s’alentia de manera notable. El CAX Orientació va participar en les categories de promoció, prova Groga, amb Martín Aragón, Vera Aragón, Aitana Benito, Domi Fraile i Asier Vercher que acompanyats d’algun dels nostres orientadors van agafant confiança amb la utilització de la brúixola i el mapa i interpretar els símbols que hi observen per a una bona navegació en carrera. A més a més, en la categoria F-35, Neus Carboneres aconseguia la 18ª posició; en M-21B, Paco Aragón obtenia la 8ª posició i Paco Benito i Oscar Barberà arribaven en la 19ª i 21ª, respectivament; en M-35, Vicent Vercher entrava en la 32ª posició.

Una vegada celebrada la 2ª i 3ª LACV, el CAX Orientació suma un total de 360.17 punts, cosa que li va pemet col·locar-se en la 12ª posició del rànquing autonòmic. A nivel individual, volem destacar la 2ª posició provisional d’Oscar Barberà en la classificació individual en la LACV en la categoria de M-21B després de celebrar-se 3 jornades.

El CAX Orientació tancarà el mes de setembre amb la seua primera participació en el Campionat d’Espanya d’Orientació que es disputarà del 24 al 26 de setembre en la Serra d’Albarrasí (Terol). Aquestes proves corresponen a la 4ª prova de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO). El CAX Orientació participarà amb Paco Aragón, Paco Benito, Neus Carboneras, Pepe Prats, Carles Sànchez, Edu Sanchis i Vicent Vercher. A més a més, també cal destacar la participació d’altres corredors en les categories Open així com de la presència dels corredors més xicotets del CAX Orientació que continuen aprenent i, sobretot, gaudint de l’esport de l’orientació.