El CAX Orientació ha participat en proves d’orientació per terres alacantines

El CAX Orientació ha participat en la prova de la Lliga Escolar Intercomarcal en Alcoi i en el Campionat Autonòmic de Distància Mitja celebrat al Monte Orgegia d’Alacant.

Aquest mes de desembre concentrarà diverses proves d’orientació en les quals destaquen les del Campionat Autonòmic de Distància Mitja i la del Campionat Autonòmic de Sprint en les quals participarà el CAX Orientació.

Volem ressaltar que aquest dissabte 12 de desembre el nostre club va participar en Alcoi en les proves de la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació d’Alacant que el Centre Excursionista d’Alcoi va celebrar en els voltants de la Urbanització de Serelles. Aquesta lliga té com a objectiu promocionar i donar a conéixer l’esport de l’orientació a nivell escolar i tant Aitana Benito (en prebenjamí) com Arnau Benito (en Benjamí) participaren en les diverses proves que s’organitzaren.

El diumenge 13 de desembre, el Club d’Orientació Sant Joan d’Alacant organitzava la 3a prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana, que coincidia amb el Campionat Autonòmic de Distància Mitja que es va desenvolupar pel Monte Orgegia d’Alacant. En aquesta prova van participar al voltant d’uns 260 orientadors i l’equip del CAX Orientació que es va desplaçar fins a Alacant va estar format per Oscar Barberà, Paco Benito, Lucia Cucarella, Pepe Prats i Edu Sanchis.

Els orientadors, abans de començar la prova, van complir amb les normes anti COVID que marcava la FEDOCV per a la pràctica de l’orientació. El matí va ser molt assolellat i fins i tot una mica calorós. El terreny que ens trobàrem era principalment amb vegetació baixa i pi mediterrani amb una elevada profusió de camins i sendes principalment creades pel pas de ciclistes i nombrosos murs de pedra i forats suaus. Hi havia zones amb bona penetrabilitat i que convidaven a una bona velocitat de carrera, només limitada per un sòl molt trencat i pedregós i algunes zones amb cert desnivell.

Els resultats més destacats del CAX Orientació en el Campionat Autonòmic de Distància Mitja van ser en la categoria M-21 Senior-B, on Edu Sanchis obtenia la 9ª posició, Pepe Prats la 10ª i Paco Benito la 17ª.

El CAX Orientació va aconseguir 157.2 punts en la 3ª prova de la LACV i suma un total de 367’01 punts, cosa que li permet col·locar-se en la 14ª posició del rànquing autonòmic.
També volem destacar la participació del corredor de la secció Vicent Vercher en la XVI Mitja Marató Serra d’Oltà que se celebrava en Calp aquest diumenge 13 de desembre on ha aconseguit la 33ª posició.

La propera participació del CAX Orientació serà el 27 de desembre en la localitat d’Aigües (Alacant) que correspon a la 4ª LACV i a més serà el Campionat Autonòmic de Sprint. Amb aquesta prova finalitza la temporada 2020 d’orientació al País Valencià.