El Castell de Xàtiva va rebre el passat any 2021 més de 70.000 visites en nou mesos

Cal tenir en compte que entre els mesos de gener i març la fortalesa va romandre tancat a causa de les restriccions sanitàries

El Castell de Xàtiva va rebre durant l’any 2021 un total de 70.069 visites, una xifra molt positiva si es té en compte que durant el darrer any la pandèmia va fer mossa durant molts mesos en el turisme nacional i internacional, i que entre els mesos de gener i març la fortalesa va romandre tancada a causa de la situació sanitària.

La temporada anual del Castell de Xàtiva va començar el passat 1 d’abril, ja que en durant els tres primers mesos de l’any les restriccions van impedir la seua obertura, moment que es va aprofitar per dur a terme treballs i inversions de millora en tota la seua instal·lació.

Precisament el mes d’abril va ser el de major afluència a la fortalesa, ja que va ser visitada per un total de 11.929 persones, sent la majoria durant els dies de Pasqua (5.142 persones entre el divendres Sant i el dilluns de Pasqua). També va suposar una gran afluència el mes d’octubre, amb 11.197 visites, moltes d’elles entre les festivitats del 9 d’octubre i el dia de la Hispanitat (3.683 persones).

El Castell també va fregar les 10.000 visites en els mesos d’agost (9.992 entrades) i desembre (9.306 visites), mentre que en novembre el total de visitants van ser 6.800. Completen l’any els mesos de maig (6.306), juny (4.021), juliol (5.093) i setembre (5.425).

Les visites s’han incrementat en aquest 2021 un 17% respecte al 2020, any en que va començar la pandèmia, la qual va suposar el tancament de la instal·lació els mesos d’abril i maig i va minvar considerablement les visites durant la resta de l’any a causa de les restriccions de mobilitat entre països i entre comunitats autònomes dins de l’estat espanyol.

«Aquestes xifres demostren que Xàtiva es manté com a destí turístic d’interior i és una motivació per a continuar treballant i apostant per nous projectes culturals i turístics que milloren la nostra ciutat» ha indicat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

No hay comentarios

Dejar respuesta