El Castell de Xàtiva alberga una reunió entre empresaris i la Cámara de Comercio

L’alcalde Roger Cerdà ha destacat l’evolució del nombre d’empreses creades a Xàtiva i les millors dades d’ocupació en els darrers 15 anys

Xàtiva,27demarçde 2024.- El Castell de Xàtiva ha acollit aquest dimecres una reunió de treball programada per la Cámara de Comercio amb més d’una vintena d’empresaris i empresàries locals i comarcals, per tal de conèixer les necessitats i les mancances que presenta la indústria de la Costera en l’actualitat.

El president de la Cámara de Comercio de Valencia, José Vicente Morata, ha destacat en la seua intervenció l’escenari internacional del comerç per al present 2024, marcat per la situació provocada per les guerres, i també la perspectiva comercial del present any, posant l’accent en la bona situació turística de la Comunitat tal i com destaquen les dades d’ocupació en falles i Setmana Santa. Pel que fa a la situació comercial, Morata ha reivindicat la necessitat de polítiques a nivell autonòmic i estatal per tal de recolzar el producte nacional. El president de la Cámara ha puntualitzat que la comarca de la Costera compta actualment amb 4.557 empreses, de les quals 135 són exportadores regulars.

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà s’ha centrat en la situació de Xàtiva i de la comarca, i ha destacat l’evolució respecte al nombre d’empreses creades a la ciutat, on s’observa que hi ha una tendència creixent als darrers anys. «Estem en les millors dades d’ocupació dels últims 15 anys, des d’abans de la crisi immobiliària. Tot això és, en bona mesura, gràcies a l’esforç i el treball de les empreses de Xàtiva, l’exemple més clar de resiliència i de capacitat de superació dels entrebancs que hem hagut de passar en els darrers anys». Cerdà ha recordat que Xàtiva ha estat sempre una ciutat capdavantera en el camp del comerç i dels serveis, constituint-se com a pol d’atracció per a les comarques veïnes. «Tenim una posició avantatjosa al territori que es presenta com a una renda de situació òptima per activitats logístiques d’escala regional, i al mateix temps, la futura creació d’una estació del ferrocarril d’alta velocitat en el marc del corredor mediterrani ens ha de servir com a un impuls per a l’activitat econòmica».

En la reunió han participat, entre d’altres, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el president de la Cámara de Comercio de Valencia José Vicente Morata, la primera tinenta d’alcalde Amor Amorós, el regidor d’Economia Ignacio Reig, el president d’ADEXA Diego Fuentes, el director de la Cámara Jorge Linares, la directora Internacional de la Cámara Luz Martínez i el delegat a València de la Cámara de Comercio franco-española Emili Tur.

No hay comentarios

Dejar respuesta