El C.B Xàtiva Caixa Popular A se proclama Campió de la Lliga Autonòmica de Clubs

La jornada dominical del 24 de març estava reservada per a la disputa de la tercera i última jornada de la Lliga Autonòmica de Clubs de la Comunitat Valenciana on participen els dos equips del Club Bàdminton Xàtiva, el Caixa Popular A i el Caixa Popular B que arribaven a aquesta última jornada com a primer i tercer classificats.

La jornada va començar a les 9.30h amb la disputa de la primera ronda de partits on van participar tots dos equips del C.B Xàtiva. D’una banda, el C.B Xàtiva – Caixa Popular A se va enfrontar al C.B Sant Ferran de València, segon classificat de la lliga, en una trobada que s’esperava igualat, però els xativins van eixir a la pista amb la intenció de no donar oportunitat al seu rival i s’imposaven amb total autoritat per un contundent 0-5. Al mateix temps els companys del C.B Xàtiva – Caixa Popular B, tenien una complicada trobada enfront del C.B El Campello, en el qual els xativins van cedir per 1-4 però no van posar les coses fàcils als amfitrions d’aquesta última jornada.

Després de la disputa de la primera ronda de trobades a partir de les 11.00h es va donar pas a la segona tanda de trobades, on el C.B Xàtiva – Caixa Popular A tenia descans i el C.B Xàtiva – Caixa Popular B s’enfrontava al C.B Sant Ferran de València. Aquest últim encreuament va ser molt emocionant perquè després de cedir els xativins en el dobles mixt, arribe el torn dels dobles masculí i femení, on Sarai Ramón i Vega Calatayud van aconseguir el 1-1, però Ximo Torres i Marcos Cimas no van poder sumar el doble masculí arribant 1-2 al torn de les proves d’individuals, amb l’obligació de sumar els dos punts en lliça per a véncer. En l’individual masculí Marcos Cimas no va fallar i va posar el 2-2 en el global mancant que Martina Molina fera el mateix. Martina es va enfrontar a Elena Muñoz en un partit on la igualtat va ser la tònica del primer set que es va tancar a favor de la xativina per 21-17, ja en el segon set Marina va dominar amb comoditat tot el set arribant amb un ampli avantatge a la recta final de la trobada, però els dubtes a l’hora de tancar el set van fer que la rival s’acostara fins al 21-19 final que va valdre la victòria per als xativins.

Passades les 12.30h del matí es van dir els últims creus d’aquesta edició 2024 de la Lliga Autonòmica de Clubs de la Comunitat Valenciana, on el Caixa Popular es va enfrontar al C.B Manises. David Polop, Vicent Molina, Soraya Gandia i Núria Martínez es van tornar a mostrar implacables per a sumar una nova victòria per 0-5, que els donava reafirmava en la primera posició de la taula i com a campions d’aquesta edició.

D’altra banda, el C.B Xàtiva – Caixa Popular B es va enfrontar al C.B Teulada, en una altra trobada disputada on els xativins van aconseguir la victòria per un global de 3-2. Els jugadors del Caixa Popular van aconseguir un gran inici sumant el dobles mixt i el doble femení, i cedint a tres sets en el doble masculí, arribant amb 2-1 a favor per a afrontar els individuals on Vega Calatayud va aconseguir sumar el punt definitiu que donava la victòria als xativins. En l’individual masculí Ximo Torres va estar prop de forçar el tercer set, però no va poder i cayo en dos sets quedant el global en 3-2 a favor dels jugadors de Xàtiva.

A l’acabe de totes les trobades la classificació final tranquil encapçalada pel C.B Xàtiva – Caixa Popular A seguit pel C.B El Campello i els companys del C.B Xàtiva – Caixa Popular B que van aconseguir una treballada tercera plaça en la seua primera participació en la lliga. Després de comunicar els resultats es va procedir al lliurament de trofeus als primers classificats per part del president de la Federació Valenciana de Bàdminton Ferran Feliu.

La valoració de la participació del club xativí en aquesta edició és molt positiva perquè amb el grup d’esportistes de l’equip Caixa Popular A se aconsegueix després de diversos anys de treball i aprenentatge aquesta primera plaça i amb el Caixa Popular B amb esportistes que participaven per primera vegada en aquesta mena de competició s’ha aconseguit un gran rendiment que ha sigut acompanyat amb una merescuda tercera posició. Finalment, agrair al C.B Énguera i als seus esportistes el seu treball i implicació a ajudar-nos a conformar dos equips equilibrats i competitius i com no a l’entitat Caixa Popular per continuar donant-nos suport temporada rere temporada.

Vicente Ferrer aconsegueix un or i una plata en el TTR de Lardero.

El passat 23 de març l’esportista de categoria sènior Vicente Ferrer es va desplaçar fins a la localitat de La Rioja de Lardero per a prendre part del Top TTR Sub-13, Sub-17 i Sènior que va reunir un total de 74 esportistes.

El xativí va participar en la prova d’individual masculí de la categoria B2 on Vicente Ferrer es va imposar en les tres trobades que va disputar en la fase de grup per a d’aquesta manera aconseguir la primera plaça i el passe a la semifinal on es va mesurar a Sergio Juaniz, al qual va véncer per 21-14 i 21-11. Ja en la final, es va enfrontar a l’esportista Joaquín Clavijo al qual va superar per 21-15 i 21-8 per a fer-se amb l’or.

En la prova de dobles masculí B2 va formar parella amb l’esportista Alberto Pascual, on després de quedar enquadrats en el grup A van aconseguir la primera plaça del mateix i així el passe a la fase eliminatòria. Ja en semifinals van superar l’encreuament enfront de la parella Sergio Juaniz i Ángel Urra, guanyant per 21-14 i 21-8. En la final els esperava el duo compost per Manuel Acero i Santiago Martínez que després de 32 minuts van aconseguir superar a Vicente i Albero per 21-19 i 21-16 deixant-los amb la plata.

2a Jornada Provincial dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” Benjamín.

També en la jornada del passat dissabte 23 de març el Pavelló Municipal Jaime Alegre de la localitat d’Énguera va reunir els esportistes de la categoria benjamí en la 2a Jornada Provincial dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en aquesta categoria. Des del Club Bàdminton Xàtiva va participar Aarón Fasanar, que va competir en les proves d’individual i de dobles al costat de l’Adolfo Costa de l’AMPA d’Aiora.

El jugador xativí va tindre sort dispar, perquè se li van escapar les dues trobades de la prova individual després de lluitar tots dos partits fins a l’últim dels punts, realitzant un bon joc i dominant en diverses fases. La sort va canviar en la prova de dobles masculí on al costat del seu company Adolfo van aconseguir imposar-se en les dues trobades disputats.

En resum, una bona jornada per al jugador xativí que continua guanyant experiència en competició i que de ben segur li serà de gran utilitat en els pròxims tornejos per a seguir amb l’evolució.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

No hay comentarios

Dejar respuesta