El C.B. Genovés i ADIV es junten per mostrar un bàsquet diferent

Baix el paraigües d’entitats com el Cefire, EL Consell Superior d’Esports  o Next Generetion, el C.B Genovés i l’entitat ADIV (Associació Assistència i Esport Inclusiu de València) han creuat els seus camins i han divulgat un missatge que totes dues entitats porten en el seu adn. Un missatge on el bàsquet és la ferramenta per aconseguir objectius en el que la millora de la qualitat de vida de les persones és prioritari. 

“Promoure la pràctica esportiva inclusiva en els centres educatius i clubs ordinaris i conscienciar sobre la situació de les persones amb algun tipus de discapacitat en la pràctica esportiva són els objectius d’aquestes sessions”, comentaven membres del CB Genovés

Així aquest dimarts el Poliesportiu Paco Cabanes El Genovés ha pogut presenciar una sessió formativa de bàsquet en cadira de rodes i ha estat impulsor per a que centres educatius coneguen una altra forma de fer esport, en aquest cas a través del bàsquet. Integrants d’ADIV, mestres de primària i membres del Club Bàsquet Genovés han compartit pista per practicar bàsquet en cadira de rodes i vivenciar unes emocions que de segur transportaran als diferents centres educatius per tal de buscar accions educatives que generen persones que faran d’aquesta societat un món millor.

El club junt amb ADIV manifestaven que “Si que és cert que mantenim la il·lusió de que amb actes com aquestos, on la inclusió és un dels aspectes fonamentals, tenim molt que aportar en la consecució d’un món més just i igualitari, i en els processos formatius i educatius  per a que la gent siga més feliç i puga conviure millor”. I per raons com aquestes l’esport en general i el bàsquet en particular són una ferramenta molt productiva ja que tenen el poder d’inspirar. Tenen el poder d’unir a la gent com poques coses la tenen.

Víctor Carnero responsable d’ADIV manifestava que “necessitem seguir creixent en aquest projecte que apropa l’esport a tot el món”. En aquest sentit, esdeveniments com els que s’han viscut al Genovés són el camí a seguir per a que el futur de la societat, que no és altre que les xiquetes i xiquets que estan en edats de formació, s’adonen que l’esport és per a totes independentment de les possibles limitacions que puguen tindre.  El Club de Bàsquet dóna un missatge d’igualtat però s’ha “d’agrair l’entitat ADIV per generar contingut vivencial i al Cefire Artístico-expressiu per fer possible aquestes propostes. Un pas més en un club que d’aquesta manera genera bàsquet de qualitat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta