El Betlem Monumental de Xàtiva ha rebut 20.000 visites en la seua primera setmana

El betlem, a tamany real, fa vora 1400 metres quadrats i alberga 35 animals a més d’un llac i 4 fonts. Enguany s’espera superar els 115.000 visitants de l’any passat.

El tradicional Betlem Monumental de Xàtiva ha rebut 20.000 visites en la seua primera setmana. Part de l’èxit d’esta atracció són les seues dimensions. Amb vora 1400 metres quadrats es considera el betlem a tamany real més gran d’Espanya.

img_5345-w700-h467Situat a l’Albereda de Xàtiva, es fa durant 5 setmanes pels jardiners municipals els quals s’han encarregat de transformar al llarg dels anys materials inservibles en elements del betlem. Entre els elements més curiosos aprofitats hi ha un pòdium del certamen de Miss Espanya, un WC d’obra convertit ara en una Torre Moruna o diversos fanals de principis del segle XX oblidats a un magatzem.

El Betlem Monumental es concep com un xicotet poble on podem trobar desenes d’animals, un llac, un mercat, horts, i molts altres racons on descobrir, entre d’altres, els oficis tradicionals. A més enguany hi haurà visites teatralitzades.

D’altra banda, és important destacar la vessant sostenible i respectuosa amb el medi ambient d’esta instal·lació. A més, totes les plantes que engalanen la instal·lació després es replanten als jardins de la localitat. Pel que fa als animals, segons els tècnics municipals, se’ls garanteix totes les comoditats, fins i tot s’ha habilitat un punt de calor per calfar a alguns dels mamífers. L’entrada al betlem monumental és gratuïta però la gent sol deixar donatius a les fonts. Estos diners es destinen a una ONG que escullen els jardiners.

belen-xativa-4

belen5diaridigital-es

No hay comentarios

Dejar respuesta