Educació i Fesord presenten una aplicació per aprendre la llengua de signes a través del mòbil

– L’objectiu de l’app ‘De llengua a llengua’ és difondre i fomentar el coneixement de la llengua de signes a partir del valencià

– Estarà disponible en dues setmanes tant per a Android com per a IOS i és de lliure accés per a totes les persones interessades a aprendre llengua de signes

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, i la presidenta de la Federació de Persones Sordes (Fesord) de la Comunitat Valenciana, Carolina Galiana, han presentat en el Dia Nacional de les Llengües de Signes l’app ‘De llengua a llengua’ per aprendre la llengua de signes a través del telèfon i altres dispositius mòbils amb connexió a internet.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha destacat que l’objectiu és «incentivar l’ensenyament de la llengua de signes tant a persones sordes com a persones oients, no sols per a afavorir la inclusió plena en la societat del col·lectiu de persones sordes, sinó també per a donar a conéixer la seua la cultura i característiques».

En aquesta línia, Trenzano ha detallat que «gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, a través de la línia Foment del multilingüisme en l’àmbit social, Fesord ha creat diferents recursos per a l’aprenentatge en línia de la llengua de signes».

Entre aquests recursos es troba ‘De llengua a llengua’, material multimèdia en format web i en valencià, amb continguts específics per a l’aprenentatge de llengua de signes per a un nivell equivalent a l’A1 i que, a més, incorpora nocions bàsiques sobre la comunitat sorda, la seua història i la seua cultura.

Aquest material, de lliure accés, està allotjat en el web de la Federació de Persones Sordes (consultar ací) i és accessible per a qualsevol dispositiu, siga tauleta, telèfon intel·ligent o ordinador. «De llengua a llengua» està disponible en el següent enllaç: consultar ací.

Enguany, a causa de l’increment de la demanda de la formació en línia, des de Fesord CV s’ha apostat per la conversió de ‘De llengua a llengua’ en una APP que estarà disponible en un parell de setmanes tant per a Android com per a IOS i serà de lliure accés per a totes les persones interessades a aprendre llengua de signes.

L’objectiu d’aquesta ferramenta és difondre i fomentar el coneixement de la llengua de signes a partir del valencià i, al mateix temps, aproximar la història i la cultura pròpies de la comunitat sorda a les persones oients, així com dotar de més visibilitat el col·lectiu de persones sordes en la nostra societat.

Recursos per afavorir l’aprenentatge autònom

La metodologia utilitzada en l’elaboració d’aquest material pretén satisfer les necessitats d’aprenentatge de la llengua de signes de la societat, per això s’han utilitzat eines i recursos visuals per a afavorir un procés d’ensenyament i aprenentatge autònom.

L’ús de recursos multimèdia com animacions, jocs i vídeos en llengua de signes afavoreixen la visualització en temps real de la llengua i la dinamització de les explicacions realitzades. Amb tot, el material està dissenyat per a despertar l’interés per la llengua de signes i fomentar el seu aprenentatge progressiu.

‘De llengua a llengua’ presenta una estructura simètrica que pretén facilitar l’aprenentatge de la llengua de signes a partir d’una plataforma web senzilla i dinàmica. D’aquesta manera, el material està plantejat com un viatge al llarg de sis illes on l’alumnat adquirirà nocions bàsiques sobre la llengua de signes i la comunitat sorda.

Cada bloc segueix el mateix mecanisme d’execució. Inicialment trobem una part teòrica amb explicacions i una mediateca amb recursos per ampliar la informació i posteriorment executar les diferents activitats i «quizs» proposats. Tots amb correcció justificada per tal d’afavorir l’aprenentatge de l’usuari.

No hay comentarios

Dejar respuesta