Durant el mes d’abril Xàtiva albergaran una quinzena d’activitats culturals

Destaquen la presentació dels guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva 2019 i l’acte institucional del 25 d’abril d’homenatge als Maulets

Durant el mes d’abril els diferents espais culturals de Xàtiva albergaran una quinzena d’activitats culturals entre exposicions, presentacions de llibres i cursos.

Destaca la commemoració del 25 d’abril, amb l’homenatge als Maulets, que per segon any consecutiu no es podrà desenvolupar amb normalitat com a conseqüència de la pandèmia. Està prevista l’ofrena d’una corona de llorer a la pedra dels Maulets i el llançament d’un vídeo institucional que es podrà veure a les plataformes digitals de l’Ajuntament.

També hi haurà lloc per a la presentació de llibres, ja que el 15 d’abril a les 19 hores està prevista la presentació del llibre «Fascismo mainstream» amb el seu autor Carles Senso, mentre que el 16 d’abril a les 19 hores es presentarà el llibre «Republicans i republicanes a la pressió de Xàtiva», amb posterior conferència del seu autor Rafa Buforn i Valero (ambdues cites al Saló d’Actes de la Casa de Cultura). A més a més, el 21 d’abril a les 16 hores hi haurà un curs de renovació de plaguicides, i el dia 30 d’abril a les 19 hores es realitzarà un acte d’homenatge als mestres i professors jubilats, al qual s’accedirà amb invitació.

Pel que fa a les exposicions programades, a partir del 15 d’abril es podrà visitar a la sala entresòl de la Casa de Cultura la mostra «Casitas de Xàtiva según Juan Ignacio», a càrrec de Juan Ignacio Barbieri (fins a l’1 de maig), mentre que del 22 d’abril al 8 de maig es podrà gaudir del 65 saló Internacional de Fotografia «Ciutat de Xàtiva» a la sala de la primera planta (el lliurament de premis tindrà lloc el dia 23 a les 20 hores al saló d’actes). També del 28 d’abril, i fins al 15 de maig, la sala de les columnes albergarà l’exposició fotogràfica «Obrint portes» d’Antoni Marzal. A més a més, continuen disponibles a la Casa de Cultura la mostra «Passió Christi. Dioramas de la pasión (sala entresòl fins el 10 d’abril), l’exposició col·lectiva «Recordant a Pilar Grau» (primera planta, fins el 17 d’abril) i la mostra de fotografies de Setmana Santa (sala de les columnes, fins el 24 d’abril).

Actes pel dia del llibre

Cal recordar que el dia 23 d’abril es commemora el Dia Internacional del Llibre, pel que l’Ajuntament de Xàtiva ha programat una sèrie d’activitats al respecte.

El dia 22 d’abril a les 18 hores es podrà gaudir al pati de la Casa de Cultura de l’espectacle «On estan els mostres?» a càrrec de la companyia Disparatario, amb places limitades i amb recollida d’invitacions a la Biblioteca municipal; mentre que el dia 24 a les 12 hores, al pati de la Casa de Cultura, es presentarà el llibre «Curts de la guerra civil 2», amb el seu autor Paco Martínez.

A més a més, el mateix dia 23 d’abril, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació dels llibres guanyadors de la XXXV edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva (corresponents a l’edició de 2019). Imma López (Llanera de Ranes) va ser la guanyadora del premi de Poesia Ibn Hazm amb la seua obra «Veus» mentre que Vicente Gabriel Pascual (Llosa de Ranes) va aconseguir el premi d’Assaig Carlos Sarthou pel treball «El convent de Sant Francesc de Xàtiva. Arquitectura, patrimoni i societat». El guanyador del premi de narrativa Blai Bellver va ser el mallorquí Miquel Àngel Vidal amb l’obra «El mètode de composició». Les places són limitades i les invitacions per a accedir es podran recollir a la Casa de Cultura, i en finalitzar es repartiran exemplars dels llibres guanyadors als assistents per a que puguen ser signats pels autors.

No hay comentarios

Dejar respuesta