Divendres que ve a la Casa de la Cultura conferéncia sobre l’exhumació de fosses

Aquest divendres es tancaran els actes commemoratius del bombardeig de l’estació de Xàtiva amb una conferència que, sota el títol de «Polítiques públiques de recuperació de la memòria: l’exhumació de fosses.

fosa-cemteri-paterna2-diaridigital.esLa fossa 22″, es farà a la Casa de Cultura a les 19:30. La xarrada correrà a càrrec de Rosa Pérez Garijo, vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada de Memòria Democràtica, i de Miguel Mezquida, arqueòleg-forense d’Arqueo-Antro, empresa que està realitzant les exhumacions de les fosses del cementiri de Paterna.

En la conferència es plantejarà la necessària implicació de les administracions públiques en la recuperació de la memòria, no sols impulsant accions, sinó també dotant-les de les assignacions econòmiques escaients per a portat-les endavant, com és el cas de l’exhumació de les fosses del cementiri de Paterna, que en els darrers tres anys han comptat amb el recolzament econòmic de la Diputació de València. I en concret es parlarà de la fossa 22 que, en breu, començarà a exhumar-se.

En aquesta fossa, recorda el regidor Alfred Boluda, «s’hi trobem soterrats, almenys, sis xativins: Emilio Sancho Soler, Salvador Moya Garcia, Jovino Fernández Diez, Rafael Balaguer Balaguer, Pedro Garcia Liviano i Rafael Pérz Fuentes. Per això, per tal d’informar-se és important que els familiars de les víctimes assistisquen a l’acte»

No hay comentarios

Dejar respuesta