Diputació aporta els primers 150.000 euros per a connectar L’Alcúdia de Crespins i Canals per baix del tren

La Diputació de València aportarà els primers 150.000 euros per a la construcció d’un pas inferior que salve les vies del tren a L’Alcúdia de Crespins. Aquest conveni, aprovat en la Junta de Govern, és una garantia per als veïns d’aquest municipi, que seran testimonis de la ficada en marxa d’aquesta obra al llarg de 2018, evitant així la marginació d’un dels seus barris i facilitant la connexió entre els 18.000 habitants que sumen L’Alcúdia i Canals.

Aquest acord va ser aconseguit al maig de 2017 després d’una trobada mantinguda entre el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el llavors alcalde de L’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero. Aquella visita va servir per a certificar el suport de la Diputació a l’execució de la infraestructura, que suposa la consecució d’una reivindicació veïnal davant la supressió de l’actual pas a nivell i la construcció d’ “una passarel·la metàl·lica elevada” o “un mur que hauria partit el poble en dos”.

Des de l’Ajuntament de L’Alcúdia de Crespins han destacat que aquesta actuació era una solució viable: “Hem desmuntat l’argumentari dels qui deien que l’obra no era possible per motius tècnics”. “Ja solament ens quedava assegurar la seua viabilitat econòmica, i amb l’aportació dels primers 150.000 euros de la Diputació per a la primera fase, a càrrec de l’Ajuntament, i el compromís d’Adif per a la segona, el pas subterrani per a vehicles i vianants serà una realitat en 2018”.

La infraestructura en el seu conjunt serà cofinançada per Adif, l’Ajuntament de L´Alcúdia de Crespins i la Diputació, amb un import total d’1.976.508 euros. “Aquesta actuació garantirà el pas amable de les persones i vehicles a l’altra part del poble, resolent la demanda que tots volíem”, destaquen des del consistori que actualment encapçala José Vicente Garrigós.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − ocho =