Díhuit persones investigades per robar 1.800 quilograms de taronges en la Costera i la Ribera

  • De moment, a la Costera i La Ribera Alta van un total de 18 investigats i un detingut pel furt de 1800 quilograms de taronges i mandarines
  • Els investigats venien els cítrics directament en establiments de compra de fruita per a obtindre un benefici directe

03 de juny de 2024.- La Guàrdia Civil de València investiga a 18 persones i deté a una altra per la implicació en el furt de 1800 quilograms de cítrics en diferents explotacions de la Costera i La Ribera Alta.

L’organització criminal es dedicava a sostraure cítrics en les explotacions de la Costera i La Ribera Alta (València), per a, posteriorment, realitzar la venda en diversos establiments de compra de fruita pròxims, obtenint un benefici econòmic immediat i en efectiu. El benefici de les sostraccions era alt, degut, en gran manera, al valor elevat dels cítrics en la campanya 2023/24.

Durant les actuacions policials dutes a terme s’ha aprehés un total de 1800 quilograms de taronges i mandarines.

La investigació es va centrar en els punts de compra de taronges, on els autors aconseguien el benefici econòmic, localitzant diversa documentació falsa per a poder vendre els cítrics (D.A.T.A.). Aquests documents eren entregats en els establiments per a la justificació de la procedència dels productes.

El modus operandi dels investigats consistia a romandre alguns d’ells en els camps, realitzant la recol·lecció dels cítrics a sostraure. Una vegada acabada aquesta, avisaven al conductor de la furgoneta per a realitzar amb rapidesa la càrrega i traslladar els efectes sostrets al punt de venda, dificultant amb l’ocultació dels vehicles el ser sorpresos durant la comissió dels fets delictius.

Per aquests fets s’ha detingut a un home de 41 anys i de nacionalitat romanesa i s’ha investigat a altres 18: 15 homes d’entre 20 i 63 anys i de nacionalitats espanyola, romanesa i marroquina; i 3 dones de nacionalitat espanyol d’entre 21 i 62 anys. Se’ls atribueixen 18 delictes de furt i 4 falsedat documental.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d’Alzira (València).

No hay comentarios

Dejar respuesta