Detingut l’autor de robatoris de productes d’ús agrícola a Càrcer, Sumacàrcer i Antella

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “BUTRONO”, ha detingut a un home de 39 anys que sostreia productes fitosanitaris, bateries i gasoil, valorats en 50.000 euros aproximats.

L’operació va començar a principis del mes d’abril, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de la comissió del primer robatori en la localitat de Cotes, repetint-se fins a quinze ocasions, així com en localitats veïnes de Sumacàrcer i Antella.

El procediment
Fruit de les labors investigadores es va poder observar com la forma de comissió dels delictes era a través d’un butró en els magatzems de les explotacions agrícoles. El detingut, un agricultor de 39 anys de la localitat de Càrcer, es dedicava a polvoritzar les explotacions agrícoles, motiu pel qual coneixia perfectament els magatzems on posteriorment es cometien els robatoris i els productes que contenia cada magatzem.

Una vegada en possessió dels productes contactava amb els agricultors de la zona per a vendre’ls a un preu inferior de mercat.

A través dels serveis establits i de les intenses gestions efectuades per la Guàrdia Civil, es va poder constatar com el detingut venia els productes en ple camp i fins i tot com eren entregats en domicilis particulars.

El final de l’operació
Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de 2 homes de 39 i 56 anys i 2 homes investigats de 58 i 42 anys, per 15 delictes de robatori amb força i 3 d’encobriment. Tots ells de nacionalitat espanyola.

A més, s’han intervingut bateries, gasoil i divers material fitosanitari com a herbicides, insecticides i abonament, tot això valorat en 50.000 euros aproximats.

La investigació ha sigut duta a terme per l’Equip Roca de Xàtiva en col·laboració amb el Lloc de la Guàrdia Civil de Càrcer.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d’Alzira.

No hay comentarios

Dejar respuesta